To jest widok strony w wersji do druku
-
Ustawianie licznika
Potrzebuje ustawic licznik w doblo 2006 po fl. Autko przejechalo 400000 i licznik ogolny znikl. Ktos z wroclawia lub okolic posiada sprzet do takiego zabiegu i bylby w stanie pomoc? Wiem ze kabel 120zl kosztuje ale po co wydawac kase na jedno uzycie (bo zeby napic sie piwa nie trzeba calego browaru kupowac)
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
-
Z tego co czytałem na innych forach, da się ustawić zliczanie przebiegu od zera, ale jest jeden problem. Po odłączeniu aku, przebieg się zeruje. I nie mówię tu o przebiegu dziennym. Jedynym wyjściem jest zmiana licznika. Oczywiście w kompie przebieg jest dalej naliczany prawidłowo.
Wysłane z mojego Philips V377 przy użyciu Tapatalka
-
No wlasnie nie. Mozna ustawic dowolny przebieg i nie bedzie sie zerowac przebieg ogolny. Wymiana licznika drozsza niz kupno tego kabla a przebieg pewnie wystarczy na dwa lata (przy moich przebiegach) i mowie o uzywanym liczniku a nie nowym (pewnie taniej by wyszlo kupic nowe auto :P)
-
A to ze komp bedzie sobie dalej liczyl to mi nie przeszkadza. Wazne co zegary pokazuja :)
-
Mm dobra jade kupic kabel. Fachowcy krzycza sobie 100. Tyle to mi wyjdzie netto :) jak ktos bedzie chcial sie pobawic to zapraszam :)
-
Ja kupilem nowy licznik z 2007 roku za 150 więc to nie są jakieś straszne koszta. Wyzeruj licznik, przejedź kilka kilometrów i odłącz aku. Sprawdź czy to prawda z tym zerowaniem. Ja mówię co przeczytałem.
Wysłane z mojego Philips V377 przy użyciu Tapatalka
-
Tak tez zrobie. Kabel w pn bede mial. Dam znac czy sie udalo.
-
Na kabel czekam i sie zastanawiam czy istnieje mozliwosc poprawy km w odometer (to co mes lub fes pokazuje) ? Jesli tak to poprawa stanu licznika i kabel zbedne..
-
MES/FES tego nie zrobisz, one tylko odczytają, a nie skorygują w dół. Do grzebania w oprogramowaniu licznika niestety trzeba lepszy sprzęt, który tani nie jest. Jeżeli ktoś za 100zł Ci ustawi wartość jaką chcesz to jest to cena całkiem ok.
-
No wlasnie wiem ze do przodu. Z tym odometrem to tak glosno mysle bo to co tam bedzie pokazywac to mnie malo interesuje. Wazne co na blacie :) auta nie zamierzam sprzedawac bo jak na swoj wiek i przebieg jest super. Od wymiany do wymiany oleju dolewam z 200ml takze tyle co nic. Wkurzaja mnie kreski no i to ze nie wiem ile do wymiany oleju zostalo a liczbik dzienny czesto musze kasowac aby znac dystanse.