To jest widok strony w wersji do druku
-
4 załącznik(i)
Dywaniki gumowe - tył
Witam
Mam chwilę czasu więc postanowiłem się tym zająć.
Czy Wasze dywaniki gumowe jakie dostaliście do auta w gratisie są tak samo beznadziejnie spasowane jak moje - mam na myśli dywaniki tylne? Zachodzą na elementy prowadnicy fotela i odnoszę wrażenie, że pochodzą od innego modelu Fiata. Poza tym widać w dywanikach "uszy" do mocowania - tylko mocowania gdzie skoro w naszych TIPKach nie ma gdzie tego zamocować.
Czekam na Wasze info czy też tak macie.
I jeszcze jedno pytanie - czy z tyłu na podłodze powinny być zaczepy na dywaniki jak z przodu?
Załącznik 27652Załącznik 27653Załącznik 27654Załącznik 27655
-
Ja osobiscie dostałem welurowe z nadrukiem Tipo i szczerze jestem zadowolony, trudniejsze do wyczyszczenia ale wizualnie mega ładniejsze przynajmniej w mojej opinii. Zaczepów nie ma, moze trzeba ja w tapicerke podłogi zamontować samemu? Z przodu mam montowane na zatrzaski, z tyłu są luzem
-
Ja też dostałem gumowe dywaniki ale innej firmy niż twoje i u mnie wszystko pasuje jak trzeba.
-
Taka sama sytuacja jak u Ciebie
-
Mam dokładnie tak samo jak Ty Teady, jakoś je spasowałem, ale ogólnie bieda
-
U mnie też nachodzą tak jakby były za szerokie ale nie przeszkadza mi to bo na lato mam oryginalne welurowe.
-
a widział ktoś dywaniki gumowe do tyłu ale do HB? Bo ostatnio chciałem u dealera kupić i powiedział, że jeszcze nie ma - są tylko welurowe.
-
Ja kupiłem na alledrogo dywaniki do tipo HB i przód jest idealnie spasowany, ale tył tak samo jak u autora tematu trochę się zawija po bokach lecz nieznacznie i w 90 % czasu pasażerami auta są dwie osoby i tył mi jakoś nie przeszkadza, że tak jest. Mam dywaniki do tipo HB firmy CIK car i u nich też kupiłem matę bagażnika do tipo HB - ważna uwaga co do maty to są dwa rodzaje. Jak mam HB, ale z pełnowymiarowym kołem i mam taki styropianowy organizer w bagażniku, to brałem matę bagażnika do wersji z LPG i wtedy ładnie pasuje. Pomimo, że nie posiadam LPG ;] Chodzi o to, że podłoga w bagażniku inaczej się układa jak jest ta wytłoczka, a inaczej jak jej brak.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
tedybear
Poza tym widać w dywanikach "uszy" do mocowania - tylko mocowania gdzie skoro w naszych TIPKach nie ma gdzie tego zamocować
To są uszy do wieszaka(urywa się to jak montuje szybko w samochodzie)
Załącznik 27662
-
U mnie przód jest w zasadzie idealnie dopasowany - oczywiście mocowania nie pasują do dywaników, z tyłu w najszerszym miejscu dywanik jest lekko szerszy od zabłębienia ale to tu akurat pasuje i nic poza dywanik się nie wysypie - więc jeżeli o to chodzi dywaniki są ok. Poza tym nie mają żadnego zapachu. Przed zakupem auta nie wiedząc, że je dostanę zakupiłem własne - matko jaki smród. Nawet teraz po prawie 2 miesiącach wietrzenia nadal walą jak nachodźca po rejsie wycieczkowym. Jak będę znów w samochodzie to zrobię parę fotek, ale chyba już nie komórką ale lustrzanką, po komórce to te zdjęcia jakoś dziwnie wychodzą.
-
Jeśli nie pasują to macie nieorginalne dywaniki, dealer wam dał z jakiegoś innego modelu.
Jeśli dywaniki są pod dany model auta to dywaniki pasują idealnie : mocowania jak i kształt dywaników
Cytat:
Napisał
tedybear
Czekam na Wasze info czy też tak macie.
No nie, dostałem w gratisie dywaniki z salonu, są dedykowane do TIPO i pasują idealnie.
Z tyłu nie ma zaczepów pod dywaniki.
-
Ja otrzymałem szare gumowe , ale dostaje szału jak podczas jazdy podwija się dywanik przy sprzęgle , ta wypustka, , krew mnie zalewa
-
Cytat:
Napisał
BZYK70
Ja otrzymałem szare gumowe , ale dostaje szału jak podczas jazdy podwija się dywanik przy sprzęgle , ta wypustka, , krew mnie zalewa
Przyklejasz kawałek taśmy z rzepem i problem rozwiązany :cool:
-
8 załącznik(i)
Ja mam takie jak niżej i pasują idealnie - dostałem je w gratisie przy kupnie auta, widziałem też takie na allegro, nawet kolega bibi pokazał je na zdjęciu wyżej -
to to samo tylko u mnie jest napis Tipo a w tych co bibi pokazał nazwy Tipo nie ma, ale jakie ma to znaczenie, jak dywanik ten sam, bo to ten sam producent jak widać.
Załącznik 27691Załącznik 27692Załącznik 27693Załącznik 27694Załącznik 27695Załącznik 27696Załącznik 27697Załącznik 27698
-
Tedybear mam dokładnie tak jak Ty . Ni jak je ustawić żeby się lekko nie podwijały z którejś strony ...