To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
zardzewiałe progi -
zardzewiałe progi
Witam mam pytanie ,chciałem wymienić koła i przy podnoszeniu samochodu część pod którą podnosi się samochód zaczyna się odrywać.Czy jak wymienię próg to będę mógł śmiało podnosić samochód czy jeszcze jakieś wzmocnienie tam jest ?Wielkie dzięki za odpowiedz. Dziur w progu żadnych niema zewnątrz a w wewnątrz przy podłodze troszkę korozji jest .
-
prawdopodobnie będziesz musiał podjechać do blacharza i neich oceni. Ja byłem ostatnio ze swoją bravką, i zażyczył sobie 1200 zł ale u mnie podłoga dziurawa taka że dywanik od spodu podniosę i obydwa progi do roboty, także nie bede tego robił tylko zmieniam samochód pzdr
-
Chodzi mi o ten pasek przy progu do podnoszenia chcemy nowy próg kupić, tylko czy to wytrzyma, czy to będzie jakieś słabe, czy przy montowaniu nowego progu można śmiało podnosić.
-
Sugeruje podstawić podnosnik pod takie wzmocnienie (taka blacha z dziura ) albo pod wahacz. A progi swoją drogą do wymiany
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
-
Właśnie niema takiego do podnoszenia, bo chodzi o Renault scenic, ale nigdzie nie mogę się dowiedzieć o te progi i dlatego napisałem tutaj, wiele razy koledzy mi pomogli i myślę że tym razem też ktoś pomoże, :)
-
Jeśli nie będziesz tego spawał sam, to musisz podjechać do blacharza, on oceni o jest do zrobienia. Jak dziury są od spodu, to może nawet poszycia nie trzeba będzie wymieniać, ale to trzeba oglądnąć i postukać, a na 100% to i tak widać dopiero jak się rozetnie i zacznie robić.
-
Dzięki za pomoc, a znacie jakiegoś taniego i dobrego z lubuskiego :) Może orientuje się ktoś jaki koszt może być za 1str. W Punto płaciłem 1000za 2,ale wspawanie samych progów
-
Mi wyszło tydzień temu odbiór 800 z dwiema stronami baranek i lakier w kolorze samochodu dziury były wielkości dłoni Piła
-
Cytat:
Napisał
asykom15 Właśnie niema takiego do podnoszenia, bo chodzi o Renault scenic,
Na przyszłość pisz od razu o jakie auto chodzi, będzie łatwiej pomóc, bo znikąd nie wynika że chodzi o Renault.
Skoro nie masz wzmocnień to zostają wahacze albo wymiana progów ;)
-
ok dzięki ;)pod wahacz to pod tylnią tuleję tak ? a z tyłu można pod belkę ??Myślałem jeszcze żeby pod podłużnicę ,ale wyczytałem gdzieś że podłużnicę są słabe i mogą się rozwalić.Dzięki za pomoc .Pisałem tutaj bo zawsze można uzyskać jakąś pomoc a gdzie indziej różnie bywa.
-
Ja po wymianie progów mogę podnosić samochód bez problemu
-
a przed wymianą był problem z podnoszeniem ?