Od strony kierowcy nie moge zlokalizować skrzypiacych drzwi. Jadąc po nierownosciach niemam pojecia skad ten dzwiek
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Od strony kierowcy nie moge zlokalizować skrzypiacych drzwi. Jadąc po nierownosciach niemam pojecia skad ten dzwiek
Czy ten dźwięk to brzęczenie, które niesie się po całych drzwiach? Brzęczenie ustaje, gdy do drzwi dostanie się woda? Jeśli tak, to do demontażu lusterko - trzeba delikatnie przypiłować w podstawie lusterka dzyndzel prowadzący, który dokładnie nie wchodzi w prowadnice drzwi. Trzeba się wybrać do ASO - około godziny roboty. Trzeba zdemontować boczek w drzwiach, żeby odpiąć przewody lusterka, żeby móc je wyciągnąć. Ważne, do demontażu plastiku nogi lusterka i boczku należy użyć plastikowych narzędzi :!:
Można też poruszać lusterkiem góra dół i osłuchać, czy wewnątrz drzwi nie słychać stukania.
Myslę ze to nie to bardziej słychac plastik gdzies w okolicach słupka lub tylnych dzwi ale nie jestem pewien zo to własnie jest nie moge tego naniezyc
zobacz ,czy masz taki gumowy kołek ,zamontowany w górnej części drzwi . W moim aucie nie było go od początku i na nierównościach trzeszczało od tamtej strony -kołek kupiłem za 2.50 zł i jest ok
Ok dzięki
Sprawdzałem drzwi wszystko jest OK to nie jest to
u mnie dźwięk jest podobny do skrzypienia uszczelek ocierających się o siebie, ale po nasmarowaniu ich nic nie pomogło.
Lukasz byłeś z tym w ASO?
Oprócz drzzwi to maja do wymiany fotel kierowcy siedzisko , dzwi i piszczace hamulce które non stop zgłaszam
temperatura spadła do 2 stopni ;) a co za tym idzie skrzypienie drzwi zmalało u mnie o jakieś 70% :D
U mnie była poprawa po zamontowaniu kołka ,ale dałem tutaj na forum filmik nagrany na wywrotach -skrzypienie totalne .Teraz sam powoli chyba doszedłem do poprawy tego feleru. Jeden kołek jest zamontowany na górze drzwi (krótki) ,a drugi kołek w okolicach zamka -dłuższy . Tam gdzie kołek dłuższy po zamknięciu dotyka drzwi (jest ślad i wypłaszczenie drzwi w tym miejscu) nakleiłem okrągłą podkładkę filcową (taka do mebli z taśmą dwustronną ) ,a dokładnie to 2 podkładki --jedna na drugą ,a u góry tylko jedną podkładkę i przejechałem się po tej samej drodze co wtedy gdy nagrałem wspomniany filmik . Wedle mnie trafiłem w problem - skrzypienie ustało i musi mocno wykręcić auto aby zaskrzypiało ,ale tak symbolicznie (5 % tego co wcześniej ) .Teraz czekam na bardzo gorące dni gdy auto się nagrzeje totalnie i tam podjadę i przetestuję czy też sposób działa.
Mam to samo,,,, tragedia
A nie można jakoś dociągnąć drzwi?
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Zauważ ,że jadąc po wywrotach - auto skręca się i trzeszczy ,uchyl drzwi i przestaje .Widać,że pracuje na uszczelkach mocno .Zrobiłem swoim sposobem i na razie jest Poprawa przez duże P. Serwis określa TTTM i tyle :(
Ja ostatnio miałem problem ... :wink: Przy ruszaniu - takie delikatne klask - klask jak ruszałem i przyhamowywałem . Nie wiedziałem czy to hamulec (pedał) czy może kolumna kierownicy . Nie mogłem znaleźć ze 2 dni więc przyspieszałem i pogłaśniałem radio ;)
W końcu znalazłem . W pojemniku na drobiazgi w drzwiach kierowcy leżał sobie ... płyn do dezynfekcji i uderzał w skrajne końce butelki :bravooo:
No cóż ... można się i z siebie pośmiać ;)