To jest widok strony w wersji do druku
-
7 załącznik(i)
Tipo Hatchback by Letis
Panowie,
dwa dni temu odebrałem swój egzemplarz i nie było jakoś czasu wrzucić zdjęcia i tzw pierwsze wrażenia. Niniejszym więc wrzucam zdjęcia.
Co do samego tipo - jaki jest każdy widzi - jeżeli chodzi o szczegóły to jest to wersja z silnikiem 1.4 T-Jet+LPG w wersji wyposażenia Easy z pakietami Style i Comfort + Tempomat.
Przez te pierwsze dwa dni udało mi się zrobić 630 km - średnie spalanie LPG (100km miasto, 250km autostrada, 280km drogi wojewódzkie) to 8,3. Dodam, że miałem miękką nogę - na autostradzie tempomat ustawiony 115-120 - kilka razy docisnąłem do 150 przy wyprzedzaniu.
Jeżeli chodzi o wrażenia - ogólnie bardzo pozytywnie, bardzo dużo miejsca z przodu (ale to sami wiecie)
Z minusów to bardzo krótka jedynka i dwójka - trzeba się namachać - przy 70km/h komputer już proponuje by wrzucić 6
Jedyny problem jaki zauważyłem i jest nierozwiązany to brak pokazywania przez komputer pokładowy średniego spalania, chwilowego spalania oraz szacowanego dystansu. Sprawę zgłosiłem do FCA (w 2 innych egzemplarzach jakie u dealera sprawdzaliśmy to samo występowało)
Dla zainteresowanych wrzucam też zdjęcie jak rozwiązano wlew do gazu :)
Załącznik 27311Załącznik 27312Załącznik 27313Załącznik 27314Załącznik 27315Załącznik 27316Załącznik 27317
-
Super bryka...a może wiesz jaką pojemność ma butla w tej fabrycznej instalacji i ile gazu wchodzi przy tankowaniu....
Spalanie bardzo niskie.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Super bryka...a może wiesz jaką pojemność ma butla w tej fabrycznej instalacji i ile gazu wchodzi przy tankowaniu....
Spalanie bardzo niskie.
butla ma 53l wchodzi 42l - po wyjeździe od dealera nabiłem 38l a wczoraj weszło równe 42,12 litra
-
Świetne autko:smile: Ledy z przodu robią robotę. GRATULACJE!!!!
-
A to na kratce nawiewu to co to takiego zamontowałeś ? ;>
To jakaś magnetyczna ładowarka Wireless ?
-
Podejrzewam, że ładowarka indukcyjna z magnetycznym uchwytem do telefonu
-
Cytat:
Napisał
letis
brak pokazywania przez komputer pokładowy średniego spalania, chwilowego spalania oraz szacowanego dystansu.[/ATTACH]
Z tego wynika, że Fiat nie przewiduje jazdy zagazowanym tipo na benzynie, szkoda bo komputer to bardzo fajna rzecz. Ewentualnie kupić tipo bez gazu i zagazować np. we Fiacie żeby nie stracić gwarancji?
-
Przyciemniane szyby to opcja wyposazenia?
-
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A to na kratce nawiewu to co to takiego zamontowałeś ? ;>
To jakaś magnetyczna ładowarka Wireless ?
Dokładnie, magnetyczna ładowarka i uchwyt w jednym :-)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Przyciemniane szyby to opcja wyposazenia?
To pakiet style w który wchodzą alusy i właśnie przyciemniane szyby
-
Cytat:
Napisał
letis
Dokładnie, magnetyczna ładowarka i uchwyt w jednym :-)
Masz ładowanie indukcyjne seryjnie w telefonie czy masz jakiś adapter godny polecenia? Szukam czegoś na usb c co wejdzie pod etui
-
Cytat:
Napisał
Ridi
Masz ładowanie indukcyjne seryjnie w telefonie czy masz jakiś adapter godny polecenia? Szukam czegoś na usb c co wejdzie pod etui
Mam seryjnie w telefonie. Swoją drogą fajny bajer który idealnie sprawdza się właśnie w samochodzie.
-
Warszawa, Jerozolimskie pod salonem Renault/ biurowcem Orange?
-
zatem szerokości życzę i bezawaryjności