To jest widok strony w wersji do druku
-
Tipo SW 1,4 T-JET Lounge
Witam,
Mam w planie zakup auta jak w temacie na firmę(leasing). Z konfiguratora wychodzi około 78 tys. PLN brutto - jaki +/- mogę dostać upust?
Na sobotę jestem umówiony u Dealera żeby obejrzeć auto-demo w dobrym wyposażeniu, 3 tys. km przebiegu, podobno z bardzo dobrym upustem i odroczoną płatnością - jako democar rozumiem, że powinienem dostać większy upust niż w pierwszym przypadku? Jeśli tak to +/- jaki?
Ogólnie jak na 1 kontakt telefoniczny to bardzo fajne podejście handlowca Fiata, jestem mile zaskoczony.
Obecnie jeżdżę starym dieslem Audi, szukam auta taniego i bezproblemowego przez najbliższe parę lat a do tego pakownego(kombi). Myślę, że Tipo SW to to czego szukam. Jakieś wskazówki co do pierwszej wizyty w salonie(nigdy tego nie robiłem, nie było mnie stać)?
-
Cytat:
Napisał
infwlk
Jakieś wskazówki co do pierwszej wizyty w salonie(nigdy tego nie robiłem, nie było mnie stać)?
Trudno powiedzieć. W moim przypadku wiedziałem czego chcę - to najważniejszy punkt. Przychodziłem z wydrukowaną specyfikacją do salonów, które po mailowych ofertach dawały najlepsze warunki, reszta to negocjacje, czyli za ile, jakieś gratisy typu zabawki dla dzieciaków, standardowo dywaniki, mata do bagażnika, siatka do drobnostek na oparcie siedzenia do bagażnika, ewentualne dołożenie płyty pod silnik, jeśli fabrycznie nie ma itp.
-
Specyfikację mam wydrukowaną, budżet w miarę stały też. 1 wizyta to będzie taka do obczajenia bo raczej wybiorę ten salon(ojciec tam punto serwisuje i jest ok). W okolicy mam jeszcze 2 inne(+/- 45 km).
Dam znać w sobotę to zobaczycie co mi zaproponowali i w jakich cenach :-)
-
Cytat:
Napisał
infwlk
wybiorę ten salon(ojciec tam punto serwisuje i jest ok)
Kupić możesz nawet w Poznaniu a serwisować gdzie chcesz. Ja kupiłem w Krakowie bo lepszą cenę wytargowałem a serwisuje w Tarnowie bo mam bliżej.
-
A co do samego silnika 1.4 T-JET to chyba nie ma zastrzeżeń? Silnik na pasku rozrządu nie na łańcuchu, turbo i prosta raczej konstrukcja.
-
Cytat:
Napisał
infwlk
A co do samego silnika 1.4 T-JET to chyba nie ma zastrzeżeń? Silnik na pasku rozrządu nie na łańcuchu, turbo i prosta raczej konstrukcja.
Super silnik, nie będziesz żałował. Porównanie T-Jet, w myślach, jakkolwiek, do TSI/TFSI jest bluźnierstwem motoryzacyjnym :!:
Do tego 120KM nie jest wyżyłowaniem, jak niektórzy potrafią napisać. Bardzo trwała jednostka, kiedyś były problemy z pękającą obudową turbiny, ale nie była to jakaś olbrzymia skala, no i to tylko osprzęt, a nie silnik. No i wtrysk pośredni, tak samo jak w młodszym MultiAir Turbo, który moim zdaniem jest o wiele ciekawszym silnikiem, jednak ze skomplikowanym układem rozrządu :smile:
-
Cytat:
Napisał
infwlk
obejrzeć auto-demo w dobrym wyposażeniu, 3 tys. km przebiegu
Jesteś pewien, że chcesz wydać 70zkł na samochód, nad którym przed Tobą znęcało się pewnie grubo ponad 100 potencjalnych klientów, w tym pewnie paru niezrównoważonych emocjonalnie??
-
To ma być podobno super upust, niedostępny przy zakupie nowego itp. etc.(wiadomo jak to przechwałki przez tel.). Jeśli to będzie poziom cenowy nowego auta to się zdecyduję na to co chcę bo w tym używanym(bo tak je trzeba nazwać) średnio mi leży np kolor. Nie wiem też nic na temat wyposażenia poza tym, że wersja jest Lounge. Jeśli cena nie będzie mocno okazyjna to nie ma o czym dyskutować :-)
-
infwlk Jeżeli kupujesz samochód "na firmę" obowiązuje Cię rabat 11% od podstawowej ceny cennikowej 72500. Nie jest to dobroć dealera , tylko oficjalny rabat od FCA.
kjk Na pewno znęcali się nad nim bardzo , przejeżdżali przez rzeki i testowali strefy zgniotu na przydrożnych drzewach. Jeżeli trochę dostał w dupę i silnik , skrzynia i zawieszenie pracują poprawnie , znaczy się dobry egzemplarz i warto brać po obniżonej cenie.
Swoją pierwszą OCTAVIĘ , kupiłem w 2002 roku , jako roczny samochód z wypożyczalni. Ciekawostka z Teneryfy. Miała 11000 km i brak bieżnika na oponach przednich kół. Czyli nie miała lekko. Przejechałem 1700000 km , sprzedałem znajomemu , on kolejne 50000 km , sprzedał taksówkarzowi. Dalszych losów nie znam , ale w silniku przy 200000 km zrobiona była turbina i koło dwumasowe.
Samochód to jest przedmiot do jazdy , a nie obiekt westchnień i pieszczot :wink:
-
Cytat:
Napisał
giannini
Przejechałem 1700000 km
Zacny przebieg :smile:
-
Mała literówka , oczywiście 170.000 , a nie 1.700.000 :smile:
-
Już myślałem że zamiast mieszkania masz Skodę.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Na pewno znęcali się nad nim bardzo , przejeżdżali przez rzeki i testowali strefy zgniotu na przydrożnych drzewach.
A wiesz, że to, co niektórzy "testerzy" potrafią robić, niewiele odbiega od tego o czym piszesz....
-
ja na tipo SW w1.4 T-jet LPG lounge nowy na firmę lub grupę zawodową mam ofertę z rabatem 12,5%
-
Ja brałbym nówkę a nie używany. Jak nowy to nowy a nie że ktoś mi pierdział w siedzenia :)
Też chcieli mi wcisnąć lekko uboższą wersję TIPO Lounge, które stało na salonie. Ale jak wszedłem do salonu go zobaczyć w sobotę i zobaczyłem te rodzinki i inne koziołki matołki jak trzaskają drzwiami, bagażnikiem, jak się moszczą na fotelech powiedziałem sobie - w dupie mam. Chcę nowego od nowości tylko mojego takiego co Turas w kombie będzie widział że dla Tomasza B. :)