To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Port USB -
Port USB
Witam Forumowiczów
Pytanie: czy ktoś wie czy portem USB można naładować telefon komórkowy i jakie ma parametry? wiem, że napięcie 12V ale ile ma amperów? Ilość amperów to dla mnie istotny parametr gdyż od niego zależy czas ładowania telefonu komórkowego. Mam szybkie kable do takiego ładowania i stąd moje pytanie
-
Oczywiście, można naładować tel. Napięcie to 5V (standard dla USB). Natężenia maksymalnego nie sprawdzałem, ale przypuszczam, że standardowe 0.5A.
-
Jeśli nie jest niebieskie to pewnie montowali USB 2.0 i ma max 0.5A
-
no to lipa. no to swój telefon będę ładował 6h jak nie więcej :(
ale lipa totalna
-
U mnie w usb na stałe siedzi pendrive z muzyką. Do ładowania telefonu mam ładowarkę wsadzoną w gniazdo zapalniczkowe.
-
wydaje mi się że zwykłe gniazdko USB 2.0 5V z 0.5A bez adaptacji napięcia i natężenia, bo telefon pokazuje mi jedynie "ładowanie" a gdy jest funkcja adaptacji wyświetla "szybkie ładowanie"
tak czy siak, przy moim telefonie (samsung galaxy a5 2016) podczas 5 godzinnej jazdy nie schodzi nawet jeden procent baterii z nawigacją, bluetoothem i muzyką
-
Nasze seryjne USB trzyma ładnie 5V ale prąd jaki z niego max wyciągnąłem to marne 0.4A. Mierzone miernikiem na USB
-
Panowie pytanko: jaką pojemność obsługuje nasze USB , chce kupić pena 64 GB będzie go czytał ?
-
A sprawdzaliście, jak długo po wyłączeniu silnika w gnieździe USB jest zasilanie?
-
a sprawdziliście do jakiej pojemności obsługuje nasze USB
-
Po włożeniu pendrive'a z utworzonymi katalogami z albumami system ich nie widzi i wyświetla wszystkie pliki jednocześnie (bez podziału na katalogi), jak to rozwiązać?
-
Cytat:
Napisał
TYP O
Po włożeniu pendrive'a z utworzonymi katalogami z albumami system ich nie widzi i wyświetla wszystkie pliki jednocześnie (bez podziału na katalogi), jak to rozwiązać?
Wybrać - przegladaj: utwory.... i na koncu menu, katalogi i widzi foldery
-
Zgadzam się z Celnikiem ;)
-
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
O to ciekawe... ale czy nam phonów nie popali? [emoji6] kolega testował?