To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo Tybka HB 1,4 -
1 załącznik(i)
Tipo Tybka HB 1,4
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jak obiecałem tak czynię, ale by nie było za różowo to wstawię tylko jedno foto zrobione skarpetą w sandale, O!
Opisywane auto to TIPO HB bez koloru (białe...fanatycy kodu lakieru niech sobie sami poszukają) 1,4 i 95 śpiących kuni.
Wóz zakupiony został 8 marca w Poznaniu (taki prezent dla żony na dzień kobiet) z dodatkami takimi jak:
-światła przeciwmgłowe z doświetlaniem zakrętów
-tempomat
-wszystkie szyby w prądzie
-do radia dobrany BT i 6 głośników,ale jest to najprostsze z najmniejszym wyświetlaczem
-kiera i gała obszyta imitacją skóry :-)
-pełnowymiarowe koło dojazdowe z fabryki
Do tego w gratisie dostałem dywaniki od sedana, breloczek z logo TIPO i kieszonkową latarkę na 3 diody.
Auto jakie jest każdy wie, to co tutaj dużo pisać. Ma koła, silnik, jeździ, hamuje i skręca â wszystko gra i buczy.
Załącznik 27068
-
Cytat:
Napisał
Tybek
wstawię tylko jedno foto zrobione skarpetą
Fajny, tylko jakiś krótki. Tył mu obcięło w transporcie? :mrgreen:
Cytat:
Napisał
Tybek
-do radia dobrany BT i 6 głośników,ale jest to najprostsze z najmniejszym wyświetlaczem
-kiera i gała obszyta imitacją skóry :-)
Te dwie rzeczy bardzo sobie chwalę. BT dobrze gada z telefonem. Skóra, mimo że z plastikowej świni, jest całkiem przyjemna.
Cytat:
Napisał
Tybek
-pełnowymiarowe koło dojazdowe z fabryki
To pełnowymiarowe, czy dojazdowe? ;-)
-
Na złość odpowiem od tyłu złośliwcu jeden oj ty ty !
Zapasowe koło pełnowymiarowe - zamawiane w fabryce i do tego dostałem też styropianowy organizer i może trochę zmniejszyło mi to bagażnik o te 5 cm, ale jak w przyszłości pomyślę o wrzuceniu LPG to będę miał miejsce na większą butle :-]
Radio i rozmowy telefoniczne też sobie bardzo chwalę i nie żałuję !
Co do tyłu to nie obcięło tylko trochę mi tyłek sprasowało - to było kombi ;-)
-
fajnie się prezentuje hatchback,
jeśli chciałbyś wymienić dywaniki to mam od hatchbacka :D ale odbierałem sedana
-
Rzeczywiście jakiś króciak :) nie ma to jak sedan
-
kmlnvm - niestety, ale już kupiłem do HB dywaniki i są w drodze, a te moje jak dostane swoje umyję i będę chciał sprzedać, ale kiedy i za ile dokładnie ot trudno powiedzieć.
Sedan mi się bardzo podoba, ale praktyczność i zapotrzebowanie zwyciężyło. Niestety, ale auto ma nie tylko wyglądać, ale i służyć mi w codziennym życiu, a sedan by mi go nie ułatwił :roll:
-
HB to bardzo praktyczne nadwozie. Przekonałem się o tym jak się okazało że nie mogę przełożyć fotelika dziecka do bagażnika bo otwór jest za mały:). W sumie nie wiadomo po co ten sedan ma duży bagażnik jak nic większego nie wejdzie;)
-
Fajny oby służył ;) też sobie chwalę BT bardzo przyjemnie się rozmawia.
-
Jak byłem odbierać swojego stał tam biały Longue - nawet komentowałem z teściem, że zrobili mu krzywdę malując lusterka na biało - bo w białym kolorze te czarne dodatki wyglądają genialnie. Życzę długiego bezawaryjnego używania!
-
Cytat:
Napisał
leinad
... okazało że nie mogę przełożyć fotelika dziecka do bagażnika bo otwór jest za mały:). W sumie nie wiadomo po co ten sedan ma duży bagażnik jak nic większego nie wejdzie;)
Próbowałeś przez złożone tylne siedzenia? Od tej strony fotelik powinien się zmieścić.
-
Cytat:
Napisał
ovoc
Próbowałeś przez złożone tylne siedzenia? Od tej strony fotelik powinien się zmieścić.
Moja bieda wersja ma nieskladane fotele;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
ffun
Jak byłem odbierać swojego stał tam biały Longue - nawet komentowałem z teściem, że zrobili mu krzywdę malując lusterka na biało - bo w białym kolorze te czarne dodatki wyglądają genialnie. Życzę długiego bezawaryjnego używania!
Tak też uważam. Gdyby lusterka i klamki pomalować na czarno błyszcząco lakierem, aby było jak na grillu to efekt byłby nawet lepszy niż chrom (mam na myśli tylko kolor biały)...
-
Cytat:
Napisał
leinad
Tak też uważam. Gdyby lusterka i klamki pomalować na czarno błyszcząco lakierem, aby było jak na grillu to efekt byłby nawet lepszy niż chrom (mam na myśli tylko kolor biały)...
Gdyby Fiat zrobił tak jak piszesz to biały sprzedawał by się częściej niż inne kolory, auto było by stylowe bo w białym świetnie wygląda, chrom może pasuje do ciemniejszych kolorów choć osobiście ja go nie lubię (niestety mam w tym kolorze klamki) ale w białym chrom by mnie raził a czarny wygląda odlotowo.
-
Cytat:
Napisał
ffun
Gdyby Fiat zrobił tak jak piszesz to biały sprzedawał by się częściej niż inne kolory, auto było by stylowe bo w białym świetnie wygląda, chrom może pasuje do ciemniejszych kolorów choć osobiście ja go nie lubię (niestety mam w tym kolorze klamki) ale w białym chrom by mnie raził a czarny wygląda odlotowo.
Ciekawe ile by kosztowało pomalować klamki i lusterka na czarno. A może byłaby do tego jakaś folia..?
-
16 załącznik(i)
Udało się!
Znalazłem czas by zrobić zdjęcia mego TIPO :-)
Na zdjęciach są też dodane ciekawostki, czyli w HB jest rączka na dachu dla kierowcy, gdybyśmy znudzili się trzymaniem kierownicy, albo też jak została rozwiązana klapa, gdzie są dwa wytłoczenia co by można było zamknąć i sobie rąk nie pobrudzić :-)
Załącznik 27379Załącznik 27380Załącznik 27381Załącznik 27382Załącznik 27383Załącznik 27384Załącznik 27385Załącznik 27386Załącznik 27387Załącznik 27388Załącznik 27389Załącznik 27390Załącznik 27391Załącznik 27392Załącznik 27393Załącznik 27394
Jak pewnie też widać to zaserwowałem pełne mycie i wosk na lakier
-
Piękne cacko, życzę bezawaryjności i szerokiej drogi Wam . Mój jedzie do mnie już 3 tydzień .