Witajcie.
Szukam od jakiegos czasu felg aluminiowych. Niechcialbym kombinowac z pierscieniami centrujacymi. Chce kupic zwykle 13stki zalozyc i jezdzic bo te ktore mam obecnie sa juz w zlym stanie.
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie.
Szukam od jakiegos czasu felg aluminiowych. Niechcialbym kombinowac z pierscieniami centrujacymi. Chce kupic zwykle 13stki zalozyc i jezdzic bo te ktore mam obecnie sa juz w zlym stanie.
Cześć.
A w czym problem? Alufelg 4x98 jest trochę w internecie, można spytać też wulkanizatora, to może da radę załatwić. Co jest nie tak ze starymi? Nie da się ich odnowić?
cześć, te stare są już zardzewiałe. chciałem kupić nowe, te odnowić i mieć dwa komplety zima/lato żeby nie przekładać opon.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
w 1 wiadomości wkradł się błąd, miało być felg stalowych ;)
Jest duży zapas , można nawet 14 calowe założyć, wystarczy zmierzyć, ale fiat zrobił, bardzo dużo miejsca i nie ma tego problemu, w tych autach. Zmierz tylko pierścień na piaście suwmiarką.
Ja mam stalowe ET33 i oryginalne aluminiowe ET35. Polecam szukać coś koło tego.
W instrukcji obsługi masz wymiary fabrycznych stalówek-Załącznik 26845 ET 33
Aluminiowe były takie (dedykowane) do SC-https://www.gumtree.pl/a-opony-i-felgi/poznan/oryginalne-felgi-aluminiowe-alufelgi-5-5x13-fiat-seicento-panda-punto/1001886101910910950869309 ET 35
Pamiętaj że do aluminiowych są inne śruby mocujące(dłuższe)
Kurcza, chłopie potrafisz korzystać z suwmiarki, przecież to się łatwo mierzy, wszystko, ale fiat robi duże zapasy na koła. Ja mam w cinquecento 5 calowe felgi a powinny być w tym roczniku 4.5 cala, a nawet chyba 6 calowe by weszły, z tego co mi się obiło o uszy to do cinquecento wchodzą fele 14 calowe na niskim profilu opony, balony 155/80 też wchodzą, fiat robi duże zapasy na nadkolach. I ciekawostka mogą też spasować, koła od uno, 125p i poloneza caro nawet. Do seicento, nieźle, nie. 175/80 r13 z caro pasują.
Czesto widze na aukcjach, ze sa stalowki z kol zapasowych. Mozna na tym normalnie jezdzic? Czesto jezdze po autostradzie Nysa - Wroclaw :-)