To jest widok strony w wersji do druku
-
Brak połączenia z autem
Witam wszystkich . Mam mały problem mianowicie nie mogę połączyć się z samochodem po przez program fiatecuscan3.5 kabel działa lecz nie mogę połączyć się z moim fiatem . Fiat bravo 1.9jtd Cf3 74kw czy to zależne od windowsa ? Bo auto łączyło się na vista a na 7 nie pile
-
Jest ktoś w stanie pomóc w tym temacie ?
-
Pod win działa bez kłopotu, musisz jedynie odpowiednie ustawienia zrobić, opis co i jak ustawisz znajdziesz w dziale diagnostyka.
-
Auto wykrywa silnik jak daje scan to wykrywa ale nie łączy się z nim a z abs się łączy . Jak może być przyczyna port jest na com2 wszystko działa lecz nie łączy sie z silnikiem . Jest ktos w stanie pomóc z góry dziękuję
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Próbowałem juz na dwóch laptopach i na dwóch innych wersjach fiatecuscan i nic tylko abs łączy sie nawet próbowałem z takim samym silnikiem alfy i tez nic .
-
Sprobuj pelnej wersji mesa wrzucilem kiedys do dzialu pobrań
-
W Bravo 1 są trzy osobne złącza diagnostyczne :silnika ,ABS i poduszki powietrznej.
Na Forum sporo o tym pisano np. tutaj:
http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...d-105km-14247/
-
Andrzejmc u mnie jest gniazdo obd2 wiec abs poduszki i silnik jest wszystko w jednym miejscu silnik 1.9jtd cf3 74kw nie wiem jak to dokladnie jest ale fiat bravo do 2000roku mial wszystko odzielnie wiec trzeba bylo kabel obd2 +adapter do tego u mnie wystarczy tylko kabel obd2 i
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Problem rozwiązany pobralem z forum multiscan i wszystko gra na fiatecuscan nie szlo na multiscan od razu bez problemu dzięki za pomoc