fiat scudo zmiana z 5 miejsc na 8 miejsc
Witam,
na wstępie chciałem się przywitać. Jestem nowym użytkownikiem forum, mam nadzieję że będę mógł tworzyć tę społeczność.
Od miesiąca jestem użytkownikiem fiata scudo z 2008 roku w wersji panorama (mam liczną rodzinę i wybór padł na scudo żeby wozić mała ferajnę - mam 5 dzieci).
Samochód kupiłem w wersji 5 - osobowej (w dowodzie też tak widnieje), wszystkie szyny i pasy do 3 rzędu były fabrycznie zamontowane (jednym słowem nic nie przerabiałem). Wydawało mi się w związku z tym że bez problemu na Okręgowej stacji diagnostycznej dadzą mi papier żebym mógł zarejestrować na 8 miejsc (kupiłem używany 3 rząd kompletny niezniszczony).
I tutaj zaczęly się schody - ponieważ od lipca stacje już nie mają uprawnień do wydawania takich zaświadczeń. Odesłali mnie do ASO gdzie też dali mi info że nie mogą. Więc zadzwoniłem do CARPOLu czy oni mogą zrobić takie badanie i tutaj największy szok, nie mogą http://fiatklubpolska.pl/images/icons/icon8.png.
Badanie/ wydanie zaświadczenia może wykonać tylko producent foteli. I tutaj jest problem, kupiłem na allegro te fotele po PEUGEOcie Expercie, bez żadnych dokumentów, używane.
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak ten temat ugryźć?. Jestem w kropce. Wiadomo jak policja mnie dorwie to będzie mandat.
Rafał