To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
gdzie ta moc? -
gdzie ta moc?
Nie zgadza mi się opis typu jazdy do tego co dostaję. Gdy ustawię tryb na SPORT -to pokazuje napis engine-performance i to dostaję ,w trybie AUTO napis engine-ECO i to dostaję,w trybie ALL WEATHER napis engine - performance i...gdzie ten performance??Auto jedzie praktycznie jak w trybie AUTO . U was też?
(ten post był też w topiku "wady i zalety" ,ale poprosiłem o usunięcie stamtąd )
-
ALL WEATHER wg mnie kastruje jeszcze więcej koników niż Auto. Przy bardzo deszczowej pogodzie, bądź oblodzonej nawierzchni start z jedynki jest łagodniejszy.
-
To co z tą informacją "ENGINE - PERFORMANCE" skoro to okazuje się ściemą?Zagadka firmy FIAT?
-
Błąd w menu, troszkę ich jest: literówki, zła odmiana, brak tłumaczenia itp. Lepszy numer widziałem w menu Opla. W polskim tłumaczeniu było "Awaria, jedź do serwisu", a angielski komunikat mówił o zbliżającym się przeglądzie serwisowym :roll: Na All Weather trzeba zwrócić uwagę przy innej pogodzie, a dokładniej przy wyższych temperaturach. Latem w tym trybie nie jeździłem, więc nie wiem, czy inaczej się będzie zachowywać. Ogólnie w tym ustawieniu może się sam dostosowywać.
-
No jest tam niby detekcja założonych łańcuchów ,także mi ten "performance" nie pasował. Mam wrażenie-ale to tylko wrażenie-że w AW silnik jakby miarowo dozował jakąś tam moc. W AUTO jeśli nie dociskasz pedału gazu,to jakby czeka na to co dalej podtrzymując tylko moc ,która jest koniecznie niezbędna do tego co akurat mam. Ale większych różnic nie widać w sumie w reakcji na pedał gazu.
-
Ostatnio w czasie jazdy pobawiłem się pokrętłem zmiany trybu i mam wrażenie,że tryb AUTO dostosowuje opór kierownicy do prędkości ,a tryb AW daje lekki opór niezależnie od prędkości. Jest to u mnie wyczuwalne -te różnice ,ale nie jest to jakiś wielki opór ,o wiele mniejszy niż w trybie SPORT ,ale mocniejszy od AUTO. Też takie coś zauwazyliście,czy mam zwidy ?
-
W AW dodatkowo szybciej działa ESP itd. Mam również wrażenie, że w AW inaczej przydziela moc w zależności od temperatury - może mam zwidy pijackie :)
-
Szybciej ESP- zgadza się,jest podobno bardziej wyczulone ,moc nie zauważyłem jeszcze ,a trzymałem gaz w pewnej pozycji i przekręcałem pokrętło wyboru,ale teraz czas na spr zimą - jeśli taka się pojawi kiedyś .
-
Może się orientujecie w takiej rzeczy : w trybie sport pojazd ma 140 KM i moment 230 Nm . A w trybie Auto jak to wychodzi ? Jest słabszy ,mniej elastyczny . Może ktoś ma takie dane ?
-
Jako że mam automat to również przy zmianach trybu jazdy zmieniają się długości przełożeń i częstotliwość zmiany biegów.
-
1 załącznik(i)
Wykres mocy MA 140 KM dla trybu SPORT ,poprosiłem centralę FCA o wykres dla trybu AUTO ,ale nie potrafią dać takich danych (gdzie jest pełny moment i moc ,bo chyba w innym miejscu niż w trybie SPORT )
Załącznik 37494