Witam. Mam bravo 1,6 16v z LPG i zauważyłem, że bardzo dużo pali mi benzyny, mógłby ktoś powiedzieć czy to jest raczej normalne czy coś do naprawy? Pozdrawiam.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam bravo 1,6 16v z LPG i zauważyłem, że bardzo dużo pali mi benzyny, mógłby ktoś powiedzieć czy to jest raczej normalne czy coś do naprawy? Pozdrawiam.
Nikt tu wróżka nie jest i Ci nie powie. Jaka instalacja? Jak jeździsz? Trasa, miasto? Ile tej benzyny paki i jak to mierzysz?
Jaka masz instalke lpg? Na śrubie , krokowcu czy sekwencja? Wysokie spalanie to częsty objaw padniętej lambdy ale w przypadku instalki lpg z silnikiem krokowym też chlałby od groma gazu gdyż sterowniki reguluje mieszanke na bazie wskazań z sondy. U mnie też wydawało się że chla duzo paliwa ale po przejechaniu 100 km dolałem 4 l paliwa i wskażnik podniosł się o połowe tego co opadł więc wychodzi na to że jest problem ze wskazaniami.
The Fiat Bravo 1.6 16V running on LPG typically consumes about 10-20% more fuel than gasoline, hole io but if the consumption is too high, it could be due to an improperly adjusted LPG system, engine, or other components, and you should have them checked and calibrated.