mam problem z odpalaniem oraz z nadmiernym spalaniem proszę o pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
mam problem z odpalaniem oraz z nadmiernym spalaniem proszę o pomoc
jakie autko? Bardzo możliwe, że masz wtryski do roboty.
Ciężko pali? Wtryskiwacze, przestawiony rozrzad, uszkodzony EGR, uszkodzone swiece żarowe,zuzyty silnik (kompresja), niedrozny uklad zasilania (filtry w zbiorniku i paliwa), niskie cisnienie na pompie CR, zle dawki startowe (mapa wtrysku), cos przeoczylem? Za duzo pali? uszkodzona przeplywka, lejące wtryskiwacze, przestawiony rozrzad., etc.
Oho, sami eksperci mechanicy wymieniacze. Najlepiej zezłomuj auto i kup se nowe. Wszystko mu, kurwa, wymieńcie. Zapomnieliście o turbo i dwumasie.
Swoją drogą nie dajesz żadnych szczegółów i to na prawdę może być wszystko. Byłeś chociaż u jakiegoś ogarniętego mechanika?
Kolego, to nie jest diesel z mercedesa w124. Bez podłączenia po kompa i odczytania błędów ani rusz. Live data odpowiednich parametrów i logi dynamiczne dadzą jakieś 80-90% diagnostyki Twojego auta. Trzeba posprawdzać ciśnienia doładowania, paliwa, masy powietrza, korekty wtrysków i kilka innych cudów. Porobić parę wykresów na obwodnicy i już Ci dużo powiemy.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Bzykol! Robisz coś sam koło swojego auta? Jesli nie ,to po kiego h...a ,się pienisz... jak gość się pytał tak mu doradzamy.:tongue
I radzicie wynienić 3/4 auta.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Autor wątku chyba mało zainteresowany tematem więc nie ma co się spinać Panowie.