To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z odpaleniem.
Cześć.
Panowie, mam taki problem z swoim BRAVO.
Rano samochód odpala mi bez problemów, ale jak przejadę krótki odcinek drogi 2-3 km, zgaszę go i po jakimś czasie znowu chcę odpalić, to mam problem.
Muszę go kręcić rozrusznikiem kilkanaście razy żeby zaskoczył.
Co to może być? Czy jakiś automat od świec się blokuje i dostaje mylną informację, że silnik jest nagrzany i nie załącza mi ich?
-
-
-
Akumulator dobry, kręci silnikiem jak szalony :)
-
Mam to samo w moim Stilo. Błędów w sterowniku brak. Mimo wszystko przy najbliższej wymianie oleju wymienię czujnik profilaktycznie. Dodatkowo mam jakiś problem z rozrusznikiem. Pierwsze kręcenie mimo naładowanego nowego aku jest dość ociężałe. Prawdopodobnie czeka mnie regeneracja.
-
Bardzo mozliwe ze swieca lub siwiece sa na wykonczeniu. U mnie 1 byla blisko smierci i rano w mrozy silnik odpalal od strzala a po lekkim nagrzaniu(temp cieczy ponizej 50 stopni C) musialem dosc dlugo krecic zeby odpalil. W koncu swieca padla w ostatnie duze mrozy, wymieniona i terazz problemu z odpalaniem nie ma nigdy.
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
Ciekawy trop. A miałeś podwyższone spalanie, osmolony wydech i gryzące spaliny?
-
Spalanie raczej w normie. Co do wydechu to raczej yez sie nic nie zmienilo. A spaliny.. coz nie wachalem ale chyba tez w normie:)
-
Jakie świece wybrałeś? Beru, Bosch czy Denso?
-
Beru.
-
Mam podobny problem z moim bravo z tym że mam silnik benzynowy. Raz pali na dotyk innym razem musi kilka razy zakręcić rozrusznikiem. Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny... Aku, świecie i rozrusznik po regeneracji i dalej nic, zostały tylko cewki ale szkoda kasy żeby tak wymieniać wszystko po kolei... poza tym żadnych innych dolegliwości
-
Moze to byc czujnik polozenia walu, jak to juz zostalo zauwazone przez kogos wczesniej.
-
Jeżeli byłby to CPW, to czy podczas jazdy nie powinien silnik przerywać?
-
Czujnik zmieniony. Kupiłem BOSHA, zresztą poprzedni tez był tej firmy.
Na czujniku było troszkę opiłków i olej, dziwne, że był olej, bo nic mi nie ubywa.
Za parę dni okaże się czy to była wina czujnika.
-
Wymiana czujnika pomogła ?