To jest widok strony w wersji do druku
-
Marea 1.8 16v alternator
Witam. Mam pytanie odnośnie alternatora do Marea 1.8 16v + klimatyzacja z 96r.Jest to kombiak.A więc jaki tam jest typ alternatora,ile powinien mieć amper i cała reszta aby włożyć odpowiedni.Pytam ponieważ kupiłem to auto i jedzie dopiero do mnie a ma zatarty altek i zanim dotrze to chciał bym kupić już odpowiedni i jak już zwale pół oś by go zdemontować to zara bym sobie włożył sprawny za jednym podejściem.Więc jeżeli zechcieli byście podzielić się tą wiedzą to będę wdzięczny.
-
Wg ePER 75A, z klimatyzacją 85A.
-
3 załącznik(i)
Takie to oto to?
Załącznik 26644Załącznik 26645Załącznik 26646
Jeśli taki jak na foto to nowy kosztuje 475zł a z punktu regenerującego 147zł.Pytanie tylko ile czasu taki regenerek wytrzyma? Czy adekwatna jest cena do czasu eksploatacji czy porównywalne jest z nowym altkiem(czas do zj....nia)?
-
Co by nie zakładać nowego tematu to czy wymiana nagrzewnicy powinna w maryśce wyglądać tak jak tu,Wymiana Nagrzewnicy.pdf - zachomikowane - anulka_miro - Chomikuj.pl
czy jakoś inaczej.Od razu przepraszam ale nie umiem dodać tu pdf-a i dlatego link. Jak moderki mnie pouczą co i jak to wstawię już poprawnie.
-
Cytat:
Jeśli taki jak na foto to nowy kosztuje 475zł a z punktu regenerującego 147zł.Pytanie tylko ile czasu taki regenerek wytrzyma? Czy adekwatna jest cena do czasu eksploatacji czy porównywalne jest z nowym altkiem(czas do zj....nia)?
Regenerowany wytrzyma dłużej niż nowy zamiennik, a oryginału nie ma sensu ładować w stare auto.
-
Cytat:
Napisał
byzoeu
Dokładnie tak. Ja również korzystałem z tego manuala.
-
Panowie(i ewentualnie Panie) czy jeszcze możecie mi powiedzieć czy do maryśki jest dostępna wersja drukowana książki Sam Naprawiam WŁK bodajże Zambrowicza? Do wszystkiego wcześniej miałem,omega,mazda 323,ford galaxy a nawet siena.A do maryśki jak kamień w wode żadne wydawnictwo nie handluje. Mam pdf-a z bravami itp ale zawsze dla mnie ważne były oryginalne wersje drukowane. Czy jest to gdzieś dostępne?
-
1 załącznik(i)
Jeszcze takie pytanie odnośnie tej nieszczęsnej osłony nagrzewnicy,gdzie jest ten nieszczęsny imbus ze zdjęcia.Załącznik 26688
Może mi to ktoś pokazać z innej perspektywy lub coś bi już byłem gotów wyrwać cholerę z korzeniami ale liczonko do 10 i piszę to pytanko.
-
Strasznie się go odkreca, ale ja po nerwosolu dałem rade☺