To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Wymiana głośników -
Wymiana głośników
Witam posiadam Tipo w wersji POP. Mam następujące pytanie czy orientuje sie ktoś jakie głośniki są montowane w tej wersji? wiem że mam 4 głośniki i nie mam założonych głośników na podszybiu (wysoko-tonowych). Chciał bym sobie wymienić te głośniki na jakieś lepsze i dołożyć te 2 głośniki wysoko tonowe.
-
Ale w POPie chyba są w podszybiu głośniki. W TIPO TIPO nie ma!
-
W wersji POP nie ma głośników w podszybiu niestety.
-
Cytat:
Napisał
harnas1722
W wersji POP nie ma głośników w podszybiu niestety.
Mam popa i trochę lepsze radio (z bluetooth i sterowaniem z kierownicy). Głośników mam 6, tweetery w podszybiu są na 100%.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Mam popa i trochę lepsze radio (z bluetooth i sterowaniem z kierownicy). Głośników mam 6, tweetery w podszybiu są na 100%.
WIec pewnie masz to dodatkowo. W podstawowej wersji pop nie ma radia z bluetooth i 6 głośnikami.
zależy jak masz pakiet ddatkowy. ja mam pop z 16"alu lusterkami w kolorze nadwozia i srebrne klamki.
-
Aż jutro sprawdzę, miejsce na głośniki jest radio zwykłe nie mam dodatkowych pakietów, więc jutro się przysłucham które grają
-
Chodziło mi o to czy ktoś się orientuje jakie to są głośniki? rozmiar itp i czy istniej możliwość zmiany tych głośników i podpięcie to oryginalnego radia.
-
W instrukcji tak napisali : Cytat:
PARAMETRY
TECHNICZNE
W zależności od wersji samochodu
dostępne są trzy wersje systemu.
System audio w wersji podstawowej 4 głośniki:
2 przednie głośniki typu Full-Range 165 mm;
2 tylne głośniki typu Full-Range 130 mm.
System audio w wersji średniej 6 głośników:
2 przednie głośniki typu Tweeter 38 mm;
2 przednie głośniki typu Midwoofer 165 mm;
2 przednie głośniki typu Full-Range 130 mm.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem :)
-
a może ktoś jeszcze orientuje się jaką ma max moc wyjściowa radio w naszych Tipo.
-
Cytat:
Napisał
harnas1722
a może ktoś jeszcze orientuje się jaką ma max moc wyjściowa radio w naszych Tipo.
Takie dane chyba nie są nigdzie publicznie dostępne. Przynajmniej ja nie znalazłem.
-
W instrukcji wkradł się chyba bład :
Cytat:
2 przednie głośniki typu Full-Range 130 mm.
A powinno chyba być :
Cytat:
2 tylne głośniki typu Full-Range 130 mm.
-
Chyba tak. Ale od błędów to się roi w tej instrukcji. Począwszy od propozycji wymiany żarówek H7 przez nadkole - ciekawe, czy komuś się uda ;-)
-
Odświeżam temat, może ktoś wymieniał głośniki i mógłby podpowiedzieć jak szukać pasujących głośników ew. coś konkretnego polecić?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
podłączam się do pytania kolegi wyżej o wymianie głośników oraz mam swoje pytanko, wiecie może czy do tylnych drzwi jest poprowadzona wiązka do podłączenia głośników ? Wersja Tipo Tipo
-
W tipo tipo są głośniki w tylnich drzwiach więc wiązka też musi być
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W tipo tipo są głośniki w tylnich drzwiach więc wiązka też musi być. No chyba że Fiat zabrał w nowych tak jak zagłówek, osłone pod maską itp