W marcu Fiat ma zaprezentować w Genewie 500L po restylingu.
Główne zmiany to standardowo nowy przedni zderzak, nowe światła dzienne, z tyłu podobnie.
We wnętrzu pojawi się nowy Uconnect 7" lub większy.
Załącznik 26452Załącznik 26453Załącznik 26454
To jest widok strony w wersji do druku
W marcu Fiat ma zaprezentować w Genewie 500L po restylingu.
Główne zmiany to standardowo nowy przedni zderzak, nowe światła dzienne, z tyłu podobnie.
We wnętrzu pojawi się nowy Uconnect 7" lub większy.
Załącznik 26452Załącznik 26453Załącznik 26454
powinno być "facelifting" ;)
Wszędzie piszą "restyling"
Np: Fiat 500L Restyling 2017 – Passione Auto Italiane
W sumie jaka to różnica? :smile:
Mogliby ekran uconnecta podnieść. Tak, aby górna krawędź była na wysokości zegarów za kierownicą. W sumie to i tak nie jest źle, bo w innych autach ekrany są montowane b. nisko, na wysokości sterowania wentylacją.
Z tych zdjęć wygląda że zegary będą inne
Można się domyślać, że zniknie monochromatyczny wyświetlacz między prędkościomierzem a obrotomierzem. Może pojawi się taki jak X-ie?
Aha. To może będzie chociaż taki:
http://www.jeep.com/assets/images/ve...lizer_Key4.jpg
Już są pierwsze, oficjalne zdjęcia:
https://passioneautoitaliane.blogspo...fiat-500l.html
Załącznik 28091Załącznik 28092Załącznik 28093
bardzo ładnie:smile:.....delikatny retusz wyszedł mu na dobre
Wygląda świetnie! <3
Ogólnie krok zdecydowanie w dobrym kierunku.
Na plus nowe zegary z wyświetlaczem pomiędzy, nowy Uconnect. Brak bezsensownej wnęki pod panelem klimatyzacji (sprawdza się jedynie do przechowywania pilota do bramy, ew. sobie można zamontować dodatkowy wskaźnik). Zamiast niej zapewne jest wnęka za dźwignią zmiany biegów. Tradycyjna dźwignia do ręcznego!!! Po lewej stronie konsoli, a po prawej wnęki na butelki/kubki.
Lecz: przedni zderzak w wersji Cross (dotychczasowy Trekking) wygląda trochę dziwnie. I stara kierownica "kwadratowa" mi się bardziej podoba.
Nie wiem czemu wracają do wersji długiej, siedmioosobowej, bo ta podobno słabo się sprzedawała. W styczniu 2015 sprzedawczyni mówiła, że już jej nie produkują. Zresztą w PL jej ceny były, hmm, zdecydowanie za wysokie.
motoryzacja.interia.pl/samochody-nowe/premiery/news-fiat-500l-zostal-zmodernizowany,nId,2396756
Ciekawe, czy to nie przekłamanie, że bagażnik jest większy -455 litrów. I jak to zrobili? Czyżby poprzez likwidację miejsca na koło zapasowe?
Nowy model jest dłuższy o 10cm. Przeczytałem dzisiaj w motorze. Sam nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.
To raczej kwestia plastiku który będzie bardziej nadmuchany, bo rozstaw osi itp na pewno będą te same.