Fiat 500X - aktualizacyjna demolka
Witam.
Proszę użytkowników Fiata 500x o podzielenie się informacjami o swoich samochodach. Dlaczego napiszę na końcu. Mój samochód jest jednym z pierwszych jakie trafiły do Polski i był wersją demonstracyjną. Proszę o informację:
- jaki nr wersji posiada w Waszych samochodach oprogramowanie Uconnect (szczególnie dla samochodów z roku 2015),
- czy działa Wam automatyczne rozmrażanie szyby tylnej w niskich temperaturach załączane automatycznie po uruchomieniu silnika,
- czy na postoju, kiedy silnik jest uruchomiony otwarcie drzwi jest sygnalizowane brzęczykiem,
- czy posiadacie/posiadaliście funkcję zmiany natężenia podświetlenia zestawu wskaźników wtedy kiedy pojazd przekazywał Wam komunikaty - np. sugerował zmianę biegu - mignięcie zestawu,
- czy posiadacie w komputerze pokładowym funkcję "best fuel" oznaczającą najniższe w historii korzystania z pojazdu zużycie paliwa,
- czy komunikaty w systemie głośnomówiącym przekazywane są czystą polszczyzną, czy też pseudopolszczyzną, czy w zestawie wskaźników są wyświetlane wszystkie polskie znaki,
- czy zgłaszacie się do serwisu na bieżące aktualizacje oprogramowania samochodu.
Pytam o to, ponieważ od grudnia 2015 roku do dnia dzisiejszego podczas 2 dużych aktualizacji oprogramowania mój samochód został pozbawiony rozmrażania szyby, brzęczyka ostrzegającego otwartych drzwi, sygnalizacji świetlnej komunikatów, opcji komputera - best fuel, do tej pory nie naprawiono komunikatów głosowych zestawu głośnomówiącego, który przemawia łamaną polszczyzną ,brak jest niektórych polskich znaków. Sprawa została zbagatelizowana przez FCA, w zakresie opcji "best fuel" usunietej 2 tygodnie temu trwają jakieś tam czynności po zgłoszeniu przeze mnie i serwis sprawy do FCA.
Za kilka dni przedstawię tutaj całą historię aktualizacji mojego samochodu - ku przestrodze.
Wersja samochodu PopStar 1.4 Multiair, 140 KM, rok produkcji 2015.
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne odpowiedzi.