Po czym poznajecie że silnik zaczął wypalanie DPF -u ?
To jest widok strony w wersji do druku
Po czym poznajecie że silnik zaczął wypalanie DPF -u ?
Auto lekko się zamula i załącza się wentylator :)
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
szkoda że nie ma jakiejkolwiek sygnalizacji
ja u siebie poznaje jak jadę delikatnie, a spalanie ma duże jak zazwyczaj na tej samej drodze/ trasie. Na postoju wentylator ma włączony jak duże obroty i idę sprawdzić przy rurze wydechowej jakie spaliny wylatują z rury i jak są wyczuwalnie gorące niż zazwyczaj to czekam jak wentylator się wyłączy to wtedy wiem że proces wypalania zakończył się.
Zwiększa się spalanie chwilowe, po puszczeniu pedalu gazu spalanie nie spada od razu do 2.0 tylko zmienia się powoli.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Ja wentylatora nie słyszę ale obserwuje spalanie chwilowe w trakcie jazdy, jak normalnie hamuje silnikiem to spalanie chwilowe spada do 2 litrów a jak wypala to ma różnie 3_5litrow.
Mi w 1.3 na jałowych obrotach podnosiło je do ok 900 obr /min i po wyłączeniu silnika wentylator pracował dalej. Stosowałem olej 2T do ropy i ..wypalanie było rzadsze ,a silnik po porannym rozruchu szybciej pracował ..mięcej ?
Koledzy jest w Wawie gość, który w Bravolotach montuje takie ustrojstwo. Na forum nuovabravoclub.pl było o tym sporo. Na YT https://www.youtube.com/watch?v=GGornQrvLa0 znajdziecie namiar na EcuLabPl. Pozdro
fajna rzecz, ciekawe jak się to integruje z komputerem pokładowym. A może to jest jakaś opcja, którą gościu tylko odblokował i wyrzuca na główny wyświetlacz.
Jest to mały interfejs podpinany pod złącze diagnostyczne. Robił to także dla AR 159. Koszt (info z maja 2016) jakieś 200 PLN.