Panowie mam pytanie czy stosowaliście jakieś ochrony na lakier po kupnie auta, jakieś woski lub powłoki . Co powiecie na jakąś ceramikę np. ceramic pro light, warto?
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie mam pytanie czy stosowaliście jakieś ochrony na lakier po kupnie auta, jakieś woski lub powłoki . Co powiecie na jakąś ceramikę np. ceramic pro light, warto?
Ja póki co analizuję i rozmyślam pod tym samym kątem :-)
Są różne opinie, że np auto przez pierwsze miesiące ma delikatny lakier bo się potocznie mówiąc utwardza czy coś tam i słyszałem już głosy, że na początku powinno się z nim obchodzić ostrożnie - nie wiem jak to jest naprawdę. Z powodu wyboru z mojej strony białego lakieru chciałbym położyć na auto jakiś dobry wosk, który ułatwiłby czyszczenie lub powłokę jak wyżej napisałeś, ale nie wiem co jest dobre na początek by czasem nie zaszkodzić lakierowi dobrymi chęciami. Żona się już śmieje, że auto mam odbierać na koniec marca a ja już myślę o kocu pod którym je będę trzymać ;p
No i ma rację trzeba jej to przyznać kobitka ma poczucie humoru:smile: a co do tych wosków i powłok ceramicznych zajrzyj tutaj i poczytaj a napewno coś lub czegoś ciekawego się dowiesz i pomorze w wyborze. Kosmetyka aut | Pierwsze polskie forum o Auto Detailing'u - Kosmetyka Aut!