To jest widok strony w wersji do druku
-
Rejestracja pojazdu
Panowie,
Czy na fakturze zakupu samochodu macie napisane cokolwiek na temat recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji, albo może macie na to jakiś oddzielny dokument? O ile wiem (ze strony ministerstwa):
"Z dniem 1 stycznia 2016 r. został uchylony obowiązek przedłożenia do pierwszej rejestracji pojazdu dokumentu, o którym mowa w art. 72 ust. 1 pkt 9 i ust. 2 pkt 6 ustawy â Prawo o ruchu drogowym, związanego z przepisami o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji."
Natomiast mój wydział komunikacji uparcie żąda takiego kwitu. :mad:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sam sobie odpowiem: długa rozmowa z naczelnikiem wydziału dowiodła, że mam rację.......
-
Dziwne, ja do rejestracji dostałem to, co dał mi dealer czyli fakturę, dwa dokumenty z holo Fiata i jakieś oświadczenie plus trzeba wypełnić wniosek o rejestrację.
-
Cytat:
Napisał
vesatis Dziwne
Dziwne to jest, że urzędnicy dzisiaj dowiedzieli się ode mnie o przepisie obowiązującym od 1.1.2016 :-o
-
a ja daje mojemu dilerowi 50pln i rejestruja auto za mnie. A robie to dlatego iz nie mam czasu na latanie i stanie w kolejkach.
-
Cytat:
Napisał
vesatis Dziwne, ja do rejestracji dostałem to, co dał mi dealer czyli fakturę, dwa dokumenty z holo Fiata i jakieś oświadczenie plus trzeba wypełnić wniosek o rejestrację.
A kartę pojazdu dostałeś czy wyrabiałeś przy rejestracji?
-
A jesli ktoś jest zainteresowany złomowaniem auta to znam wszystkie niuanse bo chcialem zezłomowac swojego mondka. UWAŻAJCIE na oszustów którzy niby przyjeżdzaja po auto do złomowania a potem sie okazuje ze daja Ci do podpisu umowe kupna / sprzedaży. A w tym przypadku wszystko inaczej sie załatwia.
w przypadku zezłomowania jak dostaniesz papier ze auto zezlomowałeś możesz iśc do ubezpieczalni gdzie masz OC i żądac zwrotu OC za okres od daty zezlomowania do konca OC.
-
Cytat:
Napisał
tedybear a ja daje mojemu dilerowi 50pln i rejestruja auto za mnie. A robie to dlatego iz nie mam czasu na latanie i stanie w kolejkach.
Dokładnie też tak zrobiłem a do tego wybrałem sobie "łatwą" tablice rejestracyjną ;)
-
Cytat:
Napisał
bravaj A kartę pojazdu dostałeś czy wyrabiałeś przy rejestracji?
Dostałem od dealera.
-
Cytat:
Napisał
kjk Dostałem od dealera.
Nie ma potrzeby nic o recyklingu. Mogę ci wysłać pisemne wyjaśnienie z paragrafami wysłać (dostałem je od dealera na wypadek jakby o to pytali urzędnicy) daj adres na prv.
-
Cytat:
Napisał
bravaj A kartę pojazdu dostałeś czy wyrabiałeś przy rejestracji?
Ja kartę pojazdu dostałem od dealera ( + fakturę , i jakieś dwa kwity z hologramami .... )
-
Cytat:
Napisał
leinad Nie ma potrzeby nic o recyklingu. Mogę ci wysłać pisemne wyjaśnienie z paragrafami wysłać (dostałem je od dealera na wypadek jakby o to pytali urzędnicy) daj adres na prv.
Dzięki. Zdążyłem już zgłębić temat. Skończyło się rozmową z samym naczelnikiem wydziału i przeprosinami z jego strony.
-
Cytat:
Napisał
kjk Dzięki. Zdążyłem już zgłębić temat. Skończyło się rozmową z samym naczelnikiem wydziału i przeprosinami z jego strony.
Ale co ci zdrowia zabrali i czasu to ich ....
-
Cytat:
Napisał
slawcio74 Ale co ci zdrowia zabrali i czasu to ich ....
Na pocieszenie jutro odbieram tipka :-)
-
-
Cytat:
Napisał
kjk Na pocieszenie jutro odbieram tipka :-)
Ach ten zapach nowości ! Koniecznie wziąć urlop , wyłączyć komórkę , ciepło ubrać się bo spędzisz z nim cały dzień, to Ci gwarantuję !