Zapach przypalanej instalacji z nawiewów
Cześć!
Jestem tutaj nowy to też parę słów na wstęp i przechodzę do tematu. Jeżdżę Bravo II 2.0 multijet od maja zeszłego roku, auto sprawuje się bardzo dobrze po za sławną skrzynią f40, która pracuje jak w starym traktorze :roll: tyle słowem wstępu. Problem jaki zauważyłem dotyczy nawiewu, otóż wczoraj odpalając samochód i wyjeżdżając z garażu poczułem zapach przypalanej instalacji elektrycznej z nawiewu (wersja z dwustrefowym climatronikiem), pomyślałem, że może coś z zewnątrz ale zapach nie ustępował. Dzisiaj rano żeby sprawdzić przyczynę przekręciłem kluczyk bez odpalania samochodu włączyłem nawiew i znowu poczułem ten zapach. Zapach utrzymuje się ciągle bez znaczenia czy wieje ciepło czy zimno a także bez znaczenia w którą stronę wieje nie ma także znaczenia obieg wewnętrzny zewnętrzny czy AQS. Czy ktoś spotkał się z czymś takim u siebie? trochę mnie to martwi bo wiadomo, że jeżeli śmierdzi spalenizną to coś się przypala a pożaru bym nie chciał. Z góry dziękuje za odpowiedzi mam nadzieję że uda się rozwiązać problem. Pozdrawiam Karol.