Problem z odpaleniem bład P1602
Witam
A więc poddaje się z moim stilo napiesz od początku jak to było
Najpierw podczas jazdy auto odcinało zapłon - częste w stilo oczywiscie check engine, pierwsza mysl przeczyscic skrzynke z bezpiecznikami gdyz raz juz pomogle niestety nic nie dalo po podpienciu do OBD wyskoczył bład procesora komputera
wiec lekka załamka oddałem do regeneracji do firmy vayer - naprawa z wysyłka i wszystkim jakies 600 zł po przyjsciu komputera oczywiscie wielka radocha ze bedzie wszystko spoko po podpieciu nic zero zmian wiec od razu zadzwonilem do kolesia i mowie mu co jest grane czy wgl ruszał ten komputer po rozmowe ze mna zasugerowal ze moze byc to przepustnica i ze niby ma jakies spiencie i dla tego blad ze procesor , no to mowie dobra przepustnica jutro jade i kupuje ale tak nastepnego dnia rano mowie odpale auto moze cos sie zmienilo przy próbie odpalenia cisza - padl akumulator , no to pod prostownik po czterech godzinach cud auto odrzylo malo tego wszystkie problemy jak reka odioł check ok wiec pewnie byl akumulator niedoładowany i moze jakies przepiencia byly , 1,5 dnia spokoj az nastepnie:!:UWAGA sedno błada P1602 podczas tego bledu system -komputer przechodzil w tryb awaryjny po zgaszeniu silnika po kilku mnutach mozna bylo spokojnie dodac gazu w sensie reagowal na pedal od gazu ale chcek nie zniknol nastepnie po powrocie do domu z pracy usunolem te bledy potem ze dwa razy powtorzyla sie taka akcja , dzis ide do auta i ladnie odpala chcek podlaczam pod kompa i blad P1602 mowie pojade innym autem po powrocie jakies 35 min proba odpalenia i tu:!:UWAGA slysze dziwne tykanie pod maska i brak kontrolki chcek przy zaplonie auto juz wgl nie odpala no i wielkie zdziwko po dluzszym szperaniu wiem ze tyka pompa paliwa i przekaznik jak odlacze przekaznik nic nie tyka jak odlacze pompe to tyka tylko przekazniki , wielki problem polega na tym ze wraz z brakiem kontrolki chcek jak jaki kolwiek brak podlaczenia pod kompa i loose connection i car car security , krutko mowiac wydaje mi sie tak jakby wgl nie podlaczal sie komputer jakies pomysly co to moze byc . zapomnialem dopisac fiat stilo 1.6 2003