To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Woda pod maską -
Woda pod maską
Witam, mam do Was pytanie. Czy macie zamontowaną jakąś uszczelkę z przodu maski, która uszczelniałaby tą szczelinę między maska a zderzakiem? Pytam, ponieważ zauważyłem, że po jeździe w deszczu po otwarciu maski mam mokre wygłuszenie zamontowane w masce oraz da się zauważyć wodę na elementach silnika tj. plastikowa osłona górna silnika.
-
Czesc. U mnie dzieje sie to samo. Do tego stopnia ze rurka ktora biegnie wzdluz silnika wlasnie od frontu(obstawiam ze to czesc obiegu plynu chlodniczego) jest mocno skorodowana. W zasadzie wszystkie metalowe czesci z przodu sa dosc mocno utlenione kolektor, grucha od westgate etc. Takze chyba taka wada konstrukcyjna.
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
toofoxy
W zasadzie wszystkie metalowe czesci z przodu sa dosc mocno utlenione kolektor, grucha od westgate etc.
Ja u siebie nie przyglądałem się, ale pod maską nic skorodowanego nie mam. Być może miałeś myty silnik jakimś mocnym preparatem i takie są skutki.
-
Cytat:
Napisał
Michajłow
Ja u siebie nie przyglądałem się, ale pod maską nic skorodowanego nie mam. Być może miałeś myty silnik jakimś mocnym preparatem i takie są skutki.
Bardzo mozliwe ze tak bylo. Chociaz silnik sie 'nie poci' od momentu zakupu. Wiec moze byl myty profilaktycznie.
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
Jeśli chodzi o korozje również mam skorodowane te same elementy co Ty i właśnie to też mnie skłoniło do napisania tego postu. Myślę nad zakupem uszczelki i objechanie całej maski.