To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Stilo 1.6/ zapłon -
Stilo 1.6/ zapłon
Witam. Posiadam fiata stilo 5D 1.6 b+g . Zawsze coś się działo z elektryką jednak wymieniałem sobie sam. Lecz teraz nie potrafię sobie poradzić z problemem. Auto nie odpaliło po mroźnej nocy, zdziwilo mnie ze centralny zamek dzialal radio i oswietlenie w kabinie rowniez. Jednak po przekreceniu kluczyka z poczatku zaplon sie zapalil ale rozrusznik ani drgnął. Ogrzewanie rowniez nie dziala nawiew nawet sie po drugiej probie nie zapala zadna kontrolka. Poprostu umarl uznalem aby zaczax od akumulatora. Na 12h poszedł się ładować próbowałem odpalić rano i ten sam problem. Dodam tylko ze nowy parówki i komputer czujnik położenia wału i filtr olejowy. Paliwowy. Powietrzny przejechałem na tych częściach około 2 tys km. Jeśli ktoś mógł by zasugerować co kolwiek od czego zacząć sprawdzanie. Z góry dziękuję za pomoc !
-
Wygląda to na brak masy. Od tego zacznij.
-
Cytat:
Napisał
mlodybe
Wygląda to na brak masy. Od tego zacznij.
Dobrze dziękuje bardzo za odpowiedz rano sie zajmę sprawdzaniem
-
Niestety, masy sprawdziłem i ogrzalem ich polaczenia suszarka do włosów :D. Stilo dalej się gniewa i milczy. Cos jeszcze mógł bym sprawdzić ? Próbowałem z akumulatorem o dużo większej pojemności niż 54 i nic nie daje. Do lalem paliwa dodatkowe 5 litrów i 10 ml jakiegoś specyfiku. By wyeliminować wodę w układzie jeśli taka by była. // w zbiorniku jest łącznie ponad 20 litrów, 98 zawsze leje. Edit/// przed nadejściem mrozów auto umylem (jestem fanem detalingu) czy mogło to coś mu zaszkodzić ? Komp przeniesiony jest oczywiście znajduje się teraz przy akumulatorze. Czy z popychu są w ogóle szanse ze zaskoczy przy braku zaplonu?
-
Jak myłeś komorę silnika to jak najbardziej mogłeś cos zalać i dupa. Może skrzynka bezpieczników potrzebuje przeczyszczenia...
-
Tak też się stało. Wyjalem całą skrzynkę wyczyscilem dokladnie i każdy bezpiecznik jeszcze raz obejrzałem na spokojnie. Okazało się ze żółty bezpiecznik z pozycji 03. Jest uszkodzony. Wymieniłem go skrzynkę wlozylem sporotem i auto odpala bez problemu :) dziękuję za poświęcony czas i oczywiście wielką pomoc ! Szerokości!