To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
Tipo SW
Hej, czy ktoś z Was zamówił może już Tipo w kombi? Czy mieliście okazje obejrzeć go w tej wersji na żywo? Z tego co wiem jest to dość trudne bo w Polsce jest tylko jedna sztuka i jeździ po salonach na pokazy przedpremierowe. Niestety w moim mieście był pokaz przed Świętami Bożego Narodzenia i nie udało mi się podjechać i go obejrzeć, może ktoś z Was miał więcej szczęścia/
-
ja siedziałem w kombi
Rzuciła w oczy mi się jedna rzecz. Wydawało mi się że jest bardziej starannie zrobione. Podsufitka jest z lepszego materiału niż w sedanie to zauważyłem od razu, na pewno LEDy z przodu, inne wykończenia drzwi, inny materiał, bardziej przyjazny łokciom :)
z tyłu w związku z moim 183cm wzrostu i spadkiem dachu moja głowa obijała się o wnętrze karoserii jednakże miejsca było tak samo dużo jak w sedanie. w HB natomiast jak siedziałem z wyregulowanym fotelem kierowcy pod siebie miałem o wiele mniej miejsca z tyłu
-
Jak jeszcze interesowałem się kombi to mówili o zapisach na liste do późniejszego zamawiania, ale to było pod koniec Listopada. W Grudniu na stronie dostępny był konfigurator dla sw i hb, ale na to chwile widzę, że już go nie ma. Mam 185 cm wzrostu siedziałem z przodu i z tyłu. Miejsca mi nie brakowało (nad głową też).
-
Fiat z tego Tipo od początku robi atmosfere jak za PRL-u. Dobrze że na kartki nie sprzedają. Trochę to robi złą reklamę firmie. Nie są w stanie wyprodukować tyle ile potrzeba - żle o nich swiadczy. Nie chcą w Polsce sprzedawać normalnie - źle o nich świadczy.
-
No fakt, że ten czas oczekiwania słaby a to, że przed zakupem nie można go zobaczyć to już porażka. Oglądałem wczoraj sedana i wygląda na żywo całkiem ładnie, zaskoczył mnie spory bagażnik i to, że zawiasy nie wchodzą aż tak głęboko jak myślałem. Zastanawia mnie porównanie sedana i SW czy warto za kilka tysi mieć kombiaka, osobiście dużo bardziej podoba mi się kombiak..Pewnie umówię się na jazdę próbną sedanem choć podejrzewam, że dynamika taka sama jak moim stilo 1.4 bo to pewnie prawie dokładnie ten sam silnik.
Cały czas zastanawiam się nad opcją używany lepiej wyposażony czy nowe Tipo ale w podstawowej wersji ( ewentualnie jakieś małe dodatki)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
tedybear
ja siedziałem w kombi
Rzuciła w oczy mi się jedna rzecz. Wydawało mi się że jest bardziej starannie zrobione. Podsufitka jest z lepszego materiału niż w sedanie to zauważyłem od razu, na pewno LEDy z przodu, inne wykończenia drzwi, inny materiał, bardziej przyjazny łokciom :)
z tyłu w związku z moim 183cm wzrostu i spadkiem dachu moja głowa obijała się o wnętrze karoserii jednakże miejsca było tak samo dużo jak w sedanie. w HB natomiast jak siedziałem z wyregulowanym fotelem kierowcy pod siebie miałem o wiele mniej miejsca z tyłu
Ledy chyba nie są w podstawowej wersji, prawda?
-
Led-y od Easy. Na stronie jest nawet taki błąd że piszą że w kombi Easy w porównaniu do wyposażenia Pop są elektryczne szyby tył (taka jest w Hb), w kombi są w standardzie. To chyba wiele mówi o profesjonalizmie importera i podejściu do klienta . Chyba, że w miedzy czasie zmieniło się wyposażenie i ceny w porównaniu do pierwszej prezentacji. Mogło by to tłumaczyć zniknięcie konfiguratora.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 26474
Taki piękny prawda?
-
Cytat:
Napisał
leinad
Fiat z tego Tipo od początku robi atmosfere jak za PRL-u. Dobrze że na kartki nie sprzedają. Trochę to robi złą reklamę firmie. Nie są w stanie wyprodukować tyle ile potrzeba - żle o nich swiadczy. Nie chcą w Polsce sprzedawać normalnie - źle o nich świadczy.
To spróbuj zamówić Dacię Duster, czy jakąś indywidualną wersję Skody :wink: Na Dacię czeka się chyba z pół roku.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Ale to nie do końca prawda. Po prostu nam się podoba i na takie auto czekaliśmy!
Nawiasem mówiąc, to jedyny w tej chwili Fiat mający zainteresowanie. Parę lat temu do walki o klientów wdzięczyły się Pandy, 500, Punto czy Seicento. Teraz Tipo jest praktycznie samo. Ale w trzech odmianach. I brakuje go w salonach (chyba że ktoś chce Diesla i full wypas, ale nie o takie Tipo my pytamy)
-
Cytat:
Napisał
leinad
a od kilku dni w konfiguratorze zniknęła cena promocyjna. Czyżby duży popyt mała podaż i cena idzie w górę?
-
Cytat:
Napisał
jagódka
a od kilku dni w konfiguratorze zniknęła cena promocyjna. Czyżby duży popyt mała podaż i cena idzie w górę?
Postawmy na "czyżby".
-
ale w cenniku 2017 masz te same ceny promocyjne, a po za tym w salonie możesz się jeszcze potargować mi się udało ugryźć 2200 zł.
-
-
TIPO EASY 1.4 T-Jet LPG i do tego pakiety tech i komfort
-
Na który tydzień produkcja?