Stilo problem z licznikiem
Witajcie ! Otóż mam nowy problem ze swoim stilaczem sprowadzonym z holandii wszystko działało cacy aż do momentu , gdzie wymieniałem żarówki (mam ten hardkor za sobą więc później już będzie tylko łatwiej :) ) wymieniłem wszystkie , by nie bawić się za tydzień w to samo. Otóż po rozpięciu akumulatora odpaliłem autko i licznik nie działał co mnie zmartwiło zacząłem o tym czytać i każdy polecał wymianę licznika co mnie zmartwiło na drugi dzień otwieram samochód licznik działa :O No to jak działa wiadomo nie rusza się ;) przez 3 tygodnie wszystko było git , zamontowałem nową instalację gazową firmy Lovato aż do zeszłej niedzieli... Otworzyłem autko licznik się nie pali i już wzbudziło to mój niepokój Zegar zatrzymał się na godzinie otwarcia auta i widniał cały czas napis "Checking" zapalają się tylko 2 kontrolki Air Bag i ta od hamulca po 3 sekundach gasną. Odpiąłem klemę - gdyż sądziłem iż jak pomogło wcześniej to pomoże drugi raz odmroziło zegar normalnie działał to myślę elegancko dziś otwieram samochód i znów zegar umarł w momencie otwarcia samochodu i 2 kontrolki i martwy dalej.
Pytanie szykować się na naprawę (na allegro za 400 zł naprawiają z dożywotnią gwarancją sądzę , że jest to dużo lepsza opcja niż używka) Czy może jednak ktoś miał taki problem i idzie to jakoś krop po kroku samemu zrobić ?
Z góry dziękuje za porady :) !
Najszybsze Stilo na świecie ;-)
Witam
Stilo 1,9 jtd SW
Jakiś czas temu zegary mi zwariowały - wstawały i padały.
Najgorsze było, że co rano aku był padnięty bo układy licznika wprowadzały co chwilę mojego bunkra w stan "check".
Wysłałem zegary do naprawy a po powrocie i zamontowaniu okazało się, że wskaźnik prędkościomierza pokazuje 120 km/h przy prędkości około 40.
Reszta działa dobrze. Prędkość średnia i przebieg pokazywany jest prawidłowo.
Odesłałem na gwarancji ale po ponownym sprawdzeniu i odesłaniu jest to samo. Ponoć na stole wszystko jest ok. Wymienili profilaktycznie silniczek.
Mam pytanie czy da się ten błąd "załatwić" np przez podpięcie do komputera i zmianę ustawień, czy muszę "nowy licznik" sprawić bunkrowi?
Pozdrawiam.