postanowiłem założyć temat bo jestem ciekaw waszych informacji dot. spalania w lpg
ostatnio wyliczyłem że pali mi 7,9l na 100 km, ale jeszcze jestem przed regulacją gazu :wink:
a jak u was?
To jest widok strony w wersji do druku
postanowiłem założyć temat bo jestem ciekaw waszych informacji dot. spalania w lpg
ostatnio wyliczyłem że pali mi 7,9l na 100 km, ale jeszcze jestem przed regulacją gazu :wink:
a jak u was?
Generalnie to czytałem że powinien palić tyle co wskazuje komputer + około 1 litr. Spalanie 1,4 na LPG nie powinno przekraczać 8,5-9 litrów w cyklu miejskim. Tak twierdzi magik od LPG z ASO
Myśle że na poziomie 8 stanie jestem przed regulacją także zobaczymy
Cykl mieszany 8.5 (komp pokazywał 7.5)
Jeszcze przed regulacja
Przebieg 1800 (pierwszy tysiak tylko benzyna)
Moz tak, może nie. Wole dmuchać na zimne, a ze dostałem od salonu pełny bak paliwa i auto bez gazu ze względu na kolejkę do gazownika, to takie sobie postanowienie zrobiłem.
Jak dali paliwo to pewnie że tak :D U mnie będzie 5 litrów pewnie bo Orlen obok jest :P
to mi zatankowali 3 litry
Ja miałem tyle paliwa, że miałem obawy co do dojazdu na stację która była 150m od salonu 😀
Mnie na LPG, po pierwszym tankowaniu wyszedł 7,15 - jazda mieszana, komputer wskazywał średnie spalanie 6,5. No nie jest źle :smile:, przebieg 1390. Póki co, powyżej 3,5 tys. obrotów nie ciągnę.
Jak wam pokazują diody, bo mnie już paliła się czerwona, a zatankowałem tylko 29 litrów. Zbiornik mam 59. Jak był pusty zbiornik (wyjechany do zera), to weszło tylko 42,86. Różnica ok 16 litrów - coś spory ten zapas, miało być 20%.
Pełny bak był dlatego ze nie zamontowali gazu na czas i były inne opóźnienia.
Na lampki nie ma co patrzeć. To juz mój 3 gazownik tartalinii jedyne co działa precyzyjnie to licznik podróżny.
T.tomek masz zbiornik stako ? Ja mam zbiornik 46 i gazu idzie nabić ok 33-34l
Jakiej firmy masz zgiirnik? Ten 57 l