Witam
Potrzebuje schematu elektrycznego do świateł przeciwmgielnych zintegrowanych w lampach fiat idea 1.4 2003r
Może ktoś wie jak podłączyć je samodzielnie lub naprawić.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Potrzebuje schematu elektrycznego do świateł przeciwmgielnych zintegrowanych w lampach fiat idea 1.4 2003r
Może ktoś wie jak podłączyć je samodzielnie lub naprawić.
Witam.
Polecam pobrać:
Fiat Idea instrukcja eLearn - Downloads - Fiat Klub Polska
Tam są schematy.
Napisz w czym jest problem....masz przeciwmgielne i nie działają czy chcesz zmienić lampy na takie zintegrowane?
Pozdrawiam.
A
Najprawdopodobniej nie ma. W lampach wszystko jest. Przewody są. Nie ma przycisku na desce gdzie się włącza. Na desce też się nie zapala kontrolka. Nie dochodzi prąd najprawdopodobniej.
Witam.
Domniemam iż posiadasz wiedzę gdzie owe światła się włacza...
Załącznik 26299
Jeśli posiadasz instalację a brak przycisków.... to pewnie nie obejdzie się bez programowania...
Możesz pociągnąć lewą instalację na przekaźnikach....ale czy to ma sens.
Pozdrawiam.
A
No tak się składa ze posiadam taką wiedzę.
Na przycisku nie ma tylko znaczka świateł, a tak to chodzi
Nie chce lewych podłączeń tylko normalnie je uruchomić.
Czy o programowanie to chodzi ci włączenie ich za pomocą programu serwisowego?
Możesz coś więcej napisać?
W komorze silnika sprawdzić czy jest bezpiecznik f 30 15A a następnie zakup przełącznika świateł z przyciskiem świateł przeciwmgielnych cena 40 pln
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeszcze trzeba sprawdzić czy jest przekażnik w komorze R8.sterowanie przez body komputer
Te lampy przednie to oszustwo fiata, jest miejsce w lampie ale brak żarówek (zaślepione otwory) i brak instalacji do przeciwmgłowych. Takie same lampy z przeciwmgłowymi występują w Multipli zdaje się.
W Ideach też są ..... może masz bieda wersję....
Pozdrawiam.
A
Ja wiem że mam bieda wersję ale jak ktoś szuka przeciwmgielnych tam gdzie ich nie było to ich nie znajdzie mimo że lampa pozornie ma to światło. Z drugiej strony innymi samochodami zrobiłem z 200 tyś. km i przeciwmgłowych nie użyłem ani razu więc ich przydatność/konieczność posiadania jest dyskusyjna.
Powiem tak jak komu pasuje ja Ideą przekręciłem ze 150 tyś i bardzo sobie chwaliłem to rozwiązanie, światła przeciw mgielne świetnie oświetlają drogę przed samochodem a że były w reflektorze główny a nie jak w większości aut w dolnej części zderzaka były niewidoczne dla Policmajstrów.....wydatnie polepszały komfort jazdy....
Uprzedzę czepialskich.... jak są dobrze ustawione to nie maja prawa oślepiać ....
Pozdrawiam.
A
potwierdzam fajnie doświetla drogę i nikt się nie czepia