Parę pytań odnośnie Cromy
Witam, na wstępie chciałem się przywitać ponieważ jestem tutaj nowym użytkownikiem:) No ale wracając do tematu ostatnio nabyłem Cromę z 2010 roku. Autko jest super, zadbane aczkolwiek nie pozbawione wad które mam nadzieję usunę z wasza pomocą:) Otóż na wstępie przy próbie odpalenia na zimnie są kłopoty z rozruchem, dodatkowo świeci się komunikat żeby sprawdzić świece żarowe. I tu jest moje pierwsze pytanie jakie wybrać? NGK, Maxgear czy inne? Po drugie moja Croma miała wymienianą klapę bagaznika i ktoś połamał plastikowe zaślepki zasłaniające lampy. Dodatkowo brakuje lewej łapki do zamykania bagażnika, Problem jest też z plastikową listwą na dole przy zamku , jest w niej dziura. Problemem jest też to że ktoś składając klapę zapomniał o gumej uszczelce między silnikiem a ramieniem wycieraczki. Jest poporostu dziura i cała woda która spływa po klapie dostaje się do środka. I tu następne pytanie można gdzieś dostać wyżej wymienione elementy? Prócz ASO, bo tam wiercą portfel na maksa....Dodam że szukałem tych elementów na znanym wszystkim portalu aukcyjnym ale słabo strasznie z tym:( Następne pytanie mam odnośnie silnika, auto mam z 2010 roku i słyszałem że mogę mieć (z naciskiem że pewnie na pewno) silnik Oploski . To prawda? Z góry dziękuję za cierpliwość i wszelaką pomoc:)