Witajcie. Czy posiadacie informacje na temat dopuszczenia fabrycznego do demontażu ściany grodziowej w fiacie ducato bez tylnej zabudowy? Planuję zbudować campera i jest to największy problem prawny. Proszę o wszelkie informacje ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie. Czy posiadacie informacje na temat dopuszczenia fabrycznego do demontażu ściany grodziowej w fiacie ducato bez tylnej zabudowy? Planuję zbudować campera i jest to największy problem prawny. Proszę o wszelkie informacje ;)
nie bardzo wiem o co Ci chodzi, sciana grodziowa jest na kilka srubek, mozesz sobie ja odrecic i wyjac
Temat stary, ale nie mogę stworzyć nowego bo nie widzę przycisku "nowy temat" Ale do rzeczy, chodzi o ścianę grodziową w Ducato, żeby ją zdemontować to trzeba zapłacić Vat z tego co się orientowałem a to mi się nie bardzo widzi, czy próbował koś zamontować drzwi w tej scianie grodziowej ? i czy są na to jakieś przepisy ?
Co do przepisów, trudno powiedzieć.Ja zdemontowałem i zrobiłem ścianę z drzwiami przesuwnymi.
Jak sam zdemontowałem ścianę grodziową i tak jeździłem policja zatrzymała mi dowód żeby go odzyskać musiałem zamontować z powrotem ponieważ diagnosta nie chciał podbić przeglądu. U mnie skończyło się na mandacie i braku możliwości dalszej jazdy. Jeśli chcesz używać jako kampera bez ściany grodziowej musisz przerejestrować jako specjalny wtedy nie będzie problemu
Dzięki za info, ale niestety tymczasem pomysł z przeróbką padł. Budowa mi "wyskoczyła" Może iedyś, zależy co będzie, czy czas czy pieniądze. Jak to drugie to raczej kupię coś gotowego, pożyjemy...