Witam Wszystkich
Jestem tu nowy.Zakupilem nowego Ducato i mam pytanie co oznacza litera H miedzy temperatura na zewnatrz a przebiegiem wyswietlanym na desce rozdzielczej
Pozdrawiam
Załącznik 25716
To jest widok strony w wersji do druku
Witam Wszystkich
Jestem tu nowy.Zakupilem nowego Ducato i mam pytanie co oznacza litera H miedzy temperatura na zewnatrz a przebiegiem wyswietlanym na desce rozdzielczej
Pozdrawiam
Załącznik 25716
Jak dobrze kojarzę to tylko pojawia się do pierwszych 200 przejechanych kilometrów, a widzę, że masz dopiero 47 kilometrów. Powyżej 200 powinno H zniknąć. Daj znać czy tak się stało. Ma to też, jak kojarzę, jakiś związek z możliwością resetowania licznika kilometrów po pierwszych 100 kilometrach, więc można po pierwszych 100km zresetować sobie licznik do 0km. Chodzi o to, że takim autem mogą być odbywane jazdy próbne i dealer sprzedając auto może Ci zresetować do 0 licznik, dostaniesz więc auto z przebiegiem 0km na liczniku, a de fakto będzie ono miło już zrobione przynajmniej 100 kilometrów.
Jeżeli H Ci zniknie przy 200km to znaczy, że nikt nie resetował. Jak wcześniej to auto ma trochę nabite kilometrów.
Instrukcja milczy o tym. Taki smaczek od Fiata ;)
Witam
Dziekuje za odpowiedz , nigdy bym nie pomyslal ze oto chodzi:) dam znac jak H zniknie
Rowne 200 km i H zgaslo :) Pozdrawiam
Temat zamknięty - w razie kolejnych pytań proszę o pw.