To jest widok strony w wersji do druku
-
1.9 JTD dziwne wibracje
Witam jestem nowym użytkownikiem forum i świeżym właścicielem stilo.
Mam problem z wibracjami kierownicy i ogólnie samochodu w trakcie jazdy .
Pojawiają się one podczas przyspieszania i nasilają gdy puszcze gaz.
Dziękuje i Przepraszam jeśli napisałem posta w złym miejscu.
-
Generalnie wibracje w Stilo JTD nie są niczym dziwnym hehe. Ale na poważnie, za wibracje w Stilo JTD odpowiadają:
- kiepska kondycja poduszek silnika/skrzyni
- padająca dwumas
To tak na początek.
-
Jeśli wibruje miedzy 80 a powiedzmy 120km/h to masz problem z przegubem trójpalczastym (wewnętrznym).
-
@mlodybe
Kwestia prędkości czy obrotów? Bo na "3" 80 km/h i na 5 80km/h to zupełnie inna praca silnika. U mnie drży tylko przy wejściu w maksymalny moment obrotowy przy mocnym wciśnięciu pedału gazu, zarówno na 3 jak i na 4 i 5 biegu
-
Bay bay bay....dwumasaaaa....waj waj waj 2 kloce w plecyyy :**
-
Cytat:
Napisał
Borkos92
Kwestia prędkości czy obrotów? Bo na "3" 80 km/h i na 5 80km/h to zupełnie inna praca silnika. U mnie drży tylko przy wejściu w maksymalny moment obrotowy przy mocnym wciśnięciu pedału gazu, zarówno na 3 jak i na 4 i 5 biegu
wibruje bardziej na niskich obrotach 1000 obr i 2 bieg
-
aha i metaliczny dzwięk przy zmianie biegów
puszczaniu i dodawaniu gazu
-
do sprawdzenia poduszka skrzyni jak i poduszki tzw. lizaki trzymające silnik i skrzynię od strony grodzi
-
Cytat:
Napisał
Borkos92
@mlodybe
Napisałem o prędkości auta bo chodź o prędkość obrotową półosi. Bieg nie ma nic do tego. Możesz nawet na jedynce jechać.