Zaobserwowałem w swoim Tipo dziwne brudzenie karoserii symetrycznie po dwu stronach samochodu /rant tylnych drzwi/ - macie podobnie tak u siebie ? - jak myślicie co tak paprze? / brak chlapaczy , wywiew powietrza?/
Załącznik 25474Załącznik 25475
To jest widok strony w wersji do druku
Zaobserwowałem w swoim Tipo dziwne brudzenie karoserii symetrycznie po dwu stronach samochodu /rant tylnych drzwi/ - macie podobnie tak u siebie ? - jak myślicie co tak paprze? / brak chlapaczy , wywiew powietrza?/
Załącznik 25474Załącznik 25475
Pewnie zawirowania powietrza powodują osadzanie się brudu w tych miejscach.
Obyśmy mieli tylko takie problemy z samochodami ;-)
Ja nie zaobserwowałem jeszcze u siebie w Tipo takich zabrudzeń, ale mam identyczne w służbowym KIA RIO .
U mnie w Tipo nigdy jeszcze się nie zrobiły takie zabrudzenia - ani po jeździe po suchym, ani po ulewie (w mocnym deszczu). Ja mam większe felgi (17") - ale czy to możliwe żeby rozmiar kół miał takie znaczenie?
Czy zamontowanie chlapaczy może w pewnym stopniu zminimalizować takie zabrudzenia ???
Witajcie! (pierwszy post więc wypada się przywitać)
Takie zabrudzenie to norma, na Ignisie mam dokładnie to samo, co ciekawe leci to bardziej od przednich niż tylnych kół, więc chlapacze nie bardzo pomogą.
Chlapacze mają sens głównie z przodu auta, żeby chronić progi. Ale to już chyba było poruszane na forum. :)