Fiat siena 1.6 HL 98 r problem po swapie
Witam , nie dawno wymieniłem silnik w moim fiaciku 1.6 ( 178B3000 ) , problem mam następujący : auto pali ładnie , na zimnym silniku i obrotach 1200 nie ma problemu , po rozgrzaniu i w czasie jazdy muli i mam wrażenie , że chodzi na 3 gary , założyłem nowe świece i 100 % dobre przewody WN ze starego silnika . Nowy silnik przyszedł z częściowym osprzętem i z ułamanym drugim mocowaniem czujnika wału , wiec wał siedzi na jednej śrubie , czy ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia w jakiej pozycji powinien być przykręcony czujnik obrotów wału chciałbym zacząć od jego ustawienia .
Rozrząd też wymieniłem bez blokad ale silnik miałem na zewnątrz , pierwszy tłok ustawiłem w GMP i wał na znakach zablokowałem , koła na wałkach rozrządu oznakowałem korektorem razem z paskiem , zrobiłem też znak na wale , wszystkie znaki przeniosłem na nowy pasek . Wałki rozrządu zaznaczyłem też na głowicy .
Najpierw chciałbym sprawdzić poprawność mocowania czujnika wału a jak to nic nie da to kupie blokady , chyba , że ktoś mógł by mi je odpłatnie użyczyć z kaucją oczywiście .