Witam,
Mam problem, a mianowice...
Jak po pada deszcz to po otwarciu bagażnika po lewej stronie w uszczelce znajduje sie woda, a także na plastiku czarnym...
z góry dziękuję
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Mam problem, a mianowice...
Jak po pada deszcz to po otwarciu bagażnika po lewej stronie w uszczelce znajduje sie woda, a także na plastiku czarnym...
z góry dziękuję
Pozdrawiam
Witam!! Kolego sprawdż uszczelkę od wycieraczki,u mnie woda tędy przeciekała i były takie same objawy.
Na 100% uszczelka tylnej wycieraczki. 15 min roboty i po kłopocie.
Nie do końca, jeśli na osi tylnej wycieraczki pojawiła się korozja i rozsadziła tulejkę to żadna wymiana uszczelki nie pomoże a zatrzymanie silnika to tylko kwestia czasu.
Miałem tak, tulejka z absu była spuchnięta akurat w miejscu uszczelki, było pęknięcie wzdłuż którym sączyła się woda.
Skończyło się wyjęciem silnika tylnej wycieraczki, jest na nitach z rurki więc trzeba rozwiercić i zamienić później na śrubki chyba M5 z większymi podkładkami, przecięcie tulejki silnika bo korozja uniemożliwiała wybicie osi, czyszczenie osi na tokarce, wykonanie nowej tulejki z brązu, średnica zewnetrzna większa o jakiś 1-1,5 mm, dodatkowe nacięcie na drugi uszczelniający oring, oczywiście nowe oringi, wszystko do kupy, nowa tulejka z brązu oczywiście pomalowana na czarno i od tego czasu nic nie cieknie.
Dzięki zobaczę
Na szczescie to była uszczelka tylnej wycieraczki koszt 4 pln plus robociznaNa początku lało sie z dodatkowego światła stop skleili na silikon i dalej sie pojawiała woda, przy kolejnej wizycie diagnoza uszczelka, wymienili i gitarkaTak dla wiadomości zjawisko pojawiło sie nieco po 90 tys km