To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Led nad pedałami -
Led nad pedałami
Chciałbym zamontować taśmę led na pedałami. I tak mnie zastanawia czy jest możliwość podłączenia tej taśmy do guzików przy dźwigni skrzyni biegów( tam gdzie jest tryb "city" oraz dwa wolne guziki), chciałbym z wolnego przycisku zrobić włącznik dla tych ledów. Czy ktoś robił coś w tym stylu albo ma wiedzę jak by do tego trzeba było podejść. To na razie pomysł, jeśli ktoś ma inne też chętnie ich "posłucham".
-
Na twoim miejscu zamontowałbym po jednej diodzie led: nad pedałami, nad nogami pasażera i pod przednimi fotelami (nad nogami pasażerów z tyłu). Pojedyncze diody całkowicie wystarczą do takiego oświetlenia. Osobiście robiłem takie coś w Temprze, którą kiedyś posiadałem.
Podłączenie ich najlepiej wykonać poprzez dołączenie do oświetlenia wnętrza. Będą się zapalały np. z chwilą otworzenia drzwi oświetlając podłogę przed fotelami przednimi i przed tylną kanapą, ułatwiając wsiadanie.
Jedyny minus (dla niektórych) to konieczność utrzymywania czystości na dywanikach ;)
-
Też o tym myślałem. Ale ciekawi mnie czy jest możliwość podłączenia do tych przycisków przy trybie city.
-
Przede wszystkim, o ile się nie mylę, jeżeli masz tam tylko jeden klawisz aktywny to dwa pozostałe są tylko zaślepkami.
Poza tym nie bardzo rozumiem po co potrzebujesz ten dodatkowy wyłącznik tego oświetlenia (ale to już w sumie nie moja sprawa).
-
Bo nie chce podłączać tych diod pod drzwi czy coś, tylko aby to działało kiedy ja tego chce. A wiesz może czy jest jakoś możliwość zakupienia włącznika zamiast tych zaślepek?
-
Cytat:
Napisał
B.Kolpert Bo nie chce podłączać tych diod pod drzwi czy coś, tylko aby to działało kiedy ja tego chce. A wiesz może czy jest jakoś możliwość zakupienia włącznika zamiast tych zaślepek?
Na Allegro jest zespół przełączników /ten przy dźwigni zmiany biegów/ od Abartha. Będziesz miał do wykorzystania przycisk "auto". Cena " zwala"z nóg 13 PLN.