To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Blokada stacyjki -
Blokada stacyjki
Przy przekrecaniu kluczyka w stacyjce czesto sie blokuje, tzn nie moge przekrecic na rozruch motoru , wtedy musze powtorzyc czynnosc wylaczyc, odczekac chwile, i ponownie przekrecic na rozruch i dopiero pozwala zapalic , czy ktos ma w swoim samochodzie podobnie?
-
A to nie chodzi o blokadę kierownicy i stacyjki, musisz poruszyć kierownicą aby odblokować stacyjkę.
-
Raczej , nie jest to blokada kierownicy , kluczyk mam przekrecony w pozycji 2 tzn wszystkie kontrolki sa sprawdzane, sprzeglo mam wcisniete i nie moge przekrecic kluczyka w pozycje 3 start zaplon, takze na kontrolce nie sygnalizuje mi error kodu klucza, nic czeka mnie wizyta w Fiacie samochod ma 6ooo km i od pierwszych km mialem nieraz ta anomalie.
-
Cytat:
Napisał
ak11
Raczej , nie jest to blokada kierownicy , kluczyk mam przekrecony w pozycji 2 tzn wszystkie kontrolki sa sprawdzane, sprzeglo mam wcisniete i nie moge przekrecic kluczyka w pozycje 3 start zaplon, takze na kontrolce nie sygnalizuje mi error kodu klucza, nic czeka mnie wizyta w Fiacie samochod ma 6ooo km i od pierwszych km mialem nieraz ta anomalie.
Nie wiem jak jest w tych najnowszych rocznikach,ale te starsze tak miały.Za każdym razem gdy chce się uruchomić silnik,to trzeba kluczyk przekręcić w pozycję wyjściową.Trochę to wkurzające.Być może coś za tym rozwiązaniem przemawia,ale nie mam pojęcia co.
-
Ale o co kaman?. W wątku o blokadzie stacyjki - reklama firmy naprawy sprzętu gospodarstwa domowego?:confused::confused:
-
Cytat:
Napisał
kszylobryt
trzeba kluczyk przekręcić w pozycję wyjściową.Trochę to wkurzające.Być może coś za tym rozwiązaniem przemawia,ale nie mam pojęcia co.
Tak ma być. Chodzi o to, żeby po odpaleniu silnika ponownie nie uruchomić rozrusznika.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
baki
Ale o co kaman?. W wątku o blokadzie stacyjki - reklama firmy naprawy sprzętu gospodarstwa domowego?:confused::confused:
To jest SPAM. Wystarczy raportować modom.
-
U mnie jest niestety to samo tylko że ja mam odwrotnie. Na zimnym silniku zapala za każdym razem a jak pojeżdżę trochę to po włożeniu kluczyka mogę tylko przekręcić na pozycję jeden zaświecają się zegary ale dalej przekręcić kluczyka nie mogę a w związku z tym nie mogę, zapalić, muszę kilkakrotnie cofnąć kluczyk i próbować ponownie przeważnie za drugim razem mogę przekręcić i zapalić auto