To jest widok strony w wersji do druku
-
gasnące światło mijania
witam serdecznie
mam taki problem z autkiem bravo 2007 r benzyna gaz 1,2... gdy włanczam światła mijania to lewe tylknie mi się zaświeca po chwili gaśnie tylko to światło reszta dalej działa.
może ktoś miał taki problem i zna rozwiązanie?
pozdrawiam
MArcin
-
Pierwszy raz spotykam się z gasnącym światłem mijania lewym tylnym .
-
Wymieniłeś już żarówke? Czasem nie widać uszkodzenia włókna, bo mimo rozerwania zachodzi na siebie (widać dopierp jak się lekko pstryknie w żarówke palcami) i potrafi przez jakis czas do nagrzania swiecić. Ew. jakis styk/kabelek w lampie nie kontaktuje - jak się nagrzeje i rozszerzy przestaje przewodzić. Poruszaj delikatnei kabelkami, popukaj lekko palcem w rózne miejsca- moze namierzysz. Puknij też otwartą dłonią ;) w klosz lampy - zobacz reakcje - czy światło się zapali
W punto miałem podgięty styk - przy mocnym puknięciu w klosz kontaktowało przez jakis czas a potem znowu nic
-
Nie wymienialem zarowki ale pukalem i nic, robie sie to zawsze tak samo zapalam swiatla 2 sejundy i gasnie lewe tylnie, a moze byc tak ze jak nie mam zarowkie od tablicy rejestracyjnej tyl to moze miec to wplyw na swiatlo mijania tylne,?
-
Watpie.
Wymien zarowke i zobacz co bedzie
Lub jak masz miernik i sie znasz choc troche sprawdz czy dochodzi napiecie -tylko zwarcia nie zrob mierzac :) Cudow nie ma i albo cos nie kontaktuje i rozlacza albo wrecz przecienie -gdzies sie robi jakies male zwarcie, ze bezpiecznika nie wywala.