2 załącznik(i)
[Brava 1.2] Wydech - jaki/co z tym zrobić?
Siemacie! :D
Jako że jestem studentem, a budżet jest ograniczony, zanim wydam szmal, może jednak coś się uda zrobić - stad pytanie do Was :) Ale do rzeczy:
Mam bravę 1.2 Steel z 2001. Po ostatniej podróży 700km wydech zaczął brzmieć jak w rajdówce - szybki look pod kanał i mamy przedmuchaną dziurę...
I teraz tak. Reszta wygląda względnie ok, tylko zaznaczony fragment jest przerdzewiały, poprzedni właściciel już najwyraźniej to łatał (blacha), ale się w końcu rozleciało. Pozostałe rury i tłumik końcowy wyglądają względnie dobrze, na rok, dwa lata polatania jeszcze wystarczy. Jak to na Wasze oko wygląda? Łatać, czy wymieniać?
Załącznik 24278
Załącznik 24279
Układ jest do BBMów 1.2 tani, stąd jeśli już muszę, mogę kupić, tylko kwestia - który? Pewnie z obejmami w zestawie, bo mam dorabiane i średnio to wygląda, na co zwrócić uwagę - na alledrogo stoją od 150 do 250, nie wiem który ewentualnie wybrać.
Linki podrzucam:
TLUMIK UKLAD FIAT BRAVO BRAVA 1.2 1.4 1.6 1.8 NOWY (6285349063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
FIAT BRAVO BRAVA 1.2 TŁUMIK UKŁAD KOŃCOWY +gumy+ob (6012853229) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (mój faworyt)
WYDECH UKŁAD WYDECHOWY TŁUMIK FIAT BRAVA 1.2 16v (5107903199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A może inny? Na pewno nowy, nie bawię się w używki. Pytanie, o co cho z katalizatorem - 1.2 mają chyba wszystkie, a na niektórych aukcjach nie ma o tym mowy. Doradźcie! :)
Pozdro! :)