To jest widok strony w wersji do druku
-
Kasowanie inspekcji
Witam wszystkich. Patrząc na licznik i zbliżający się termin kasowania inspekcji olejowej postanowiłem zainwestować w kabelek od Vi-na ELEM327 v2 .Byłym szczęśliwym nabywcą ale te cudo nie jest w stanie połączyć sie z modułem inspekcji tylko z ecu silnika. Cały czas przy próbie połączenia wyświetla sprawdz port com i ustawienia.Serwis V-ena zapewniał że kabel poradzi ale tylko z oprogramowaniem fulll. Morze koledzy przerabiali taki problem to prosiłbym o jakieś rady(inni na pewno będą też bardzo wdzięczni za podpowiedzi ale takie konkretne )
-
Jeżeli nie masz wersji zarejestrowanej programu to nie połączysz się z innymi modułami jak silnik i CAN info . Do ABS-u i do wspomagania potrzebujesz przejściówki nr 1
Do pozostałych modułów potrzebujesz wersji programu zarejestrowanej czyli fuul . Do kupienia u oficjalnego przedstawiciela na Polskę
LICENCJA MULTIECUSCAN fiat alfa lancia 97-15 mes (5442057492) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
Witam.Podpowiedz jest z gatunku niezbyt trafionych.Program jest z forum i ful, moge połączyć się z ecu silnika a z modułem przeglądu nie.Przeprowadzalem testy silnika i program reagował prawidłowo.
-
Cytat:
Napisał
dwaer
.Podpowiedz jest z gatunku niezbyt trafionych
Powodzenia
Jasnowidzem nie jestem nie wiedziałem co masz i skąd
-
Te kable od V mają problem z łączeniem się z modułami po CANie.
Jest sobie firma na allegro który za trzydzieści kilka złotych sprzedaje elmy przerobione po grupę fiata. Nigdy nie miałem problemu i polecałem każdemu mojemu klientowi.
Zobacz czy łączy ci się do innych modułów np: body komputer. Jak nie, to mam rację.
-
A masz adapter typu 3? Samym elm327 polaczysz się z silnikiem i ABS, do reszty potrzebny adapter typ 3
G2
-
Cytat:
Napisał
sqbnc
A masz adapter typu 3? Samym elm327 polaczysz się z silnikiem i ABS, do reszty potrzebny adapter typ 3
Typ 3 potrzebny do Bravo 2014 1.6 do reszty Typ 1.
Cytat:
Napisał
PatrykL
Te kable od V mają problem z łączeniem się z modułami po CANie.
Mam od Viakena kabelki ELM 327 i V3 na st110 i nie mam z nimi problemu. Jeżeli wina jest po stronie kabla to dzwoń do nich i ci wymienią albo naprawią .
Forumowicze mają tam zniżki i raczej większość jest zadowolona. Ponadto zainstaluj sobie "TeamViewer" na kompie i zadzwoń do nich to oni ustawią ci parametry do obsługi kabelka.
-
1 załącznik(i)
Witam.Kolejny dzień jest bardziej pozytywny bo są podpowiedzi i kombinowanie.Mam nadzieje że wyjdzie to na dobre dla wszystkich.PatrykL żadne próby połączenia z modułami innymi wyswietlają taki komunikat cyt.POŁĄCZENIE NIUDANE Stwierdono niepewne połączenie! Sprawdz kabel i ustawienia portu com.Załącznik 24215.Porty i reszta ustawień zgodne z aleceniami producenta kabla.Zmieniałem porty i nic z tego.
-
Poczytaj o rezystorze 120 omów który w niektórych elm-ach zwiera piny can L i can H . Może masz ten interfejs. O ile pamiętam to piny 6 i 14. Też miałem taki interfejs i po wymontowaniu rzeczonego rezystora mogłem połączyć się z CAN-em w innym fiacie. Test interfejsu przechodzi w programie? Masz napisane że jest w odpowiedniej wersji i możesz się połączyć z modułami CAN w aucie?
-
1 załącznik(i)
Możliwe ale kabelek ma plombę gwarancyjną.Chyba zadzwonię do producenta i popytam o dokładne możliwości tego sprzętu.Jak będą kręcić to zerwę plombę i tyle.Załącznik 24220 testy przechodzi jak widać
-
Dwaer. O to właśnie chodzi.
Powinno działać od razu. Sprzęt swoje kosztuje, reklamowany jest jako dużo lepszy od zwykłego elma, a z fiatami ma problem :) Może coś poprawili w tej nowej wersji - nie wiem, ale wczoraj kolejny klient był u mnie z ich sprzętem który nie działa.
Tak podejrzewam że tu chodzi o terminację linii tak jak pisze sandamiano.
-
Witam wszystkich zainteresowanych tematem.Wygląda na to że bez rozmowy telefonicznej lub drogą elektroniczną nie ruszę z miejsca.Dziś sobota zostało nam tylko dalej kombinować bo firma ma wolny dzień.Mamy czas może ktoś ma inną wiedzę ten temat. PS.A tak nawiasem to przyjemnego odpoczynku w wolne dni(jeśli ma się wolne:lol:)
-
A może problem leży nowej wersji interfejsu i w starym już nie wspieranym programie EcuScan .
-
Witam.Czy nowy interfejs czy nie ale problem jest.Poczyniłem pierwsze kroki zrobiłem nowy czysty system win7 . Zacznę dziewicze podejście i zobaczymy co dalej.Oczywiście programem z forum FiatECUScan 3,5+ ustawienia portów zgodnie z zaleceniami producenta.Jeśli nic z tego nie będzie jutro dzwonię do V-na po radę. Tak żeby być pewnym to niech ktoś kto robił tym 3,6 da jakąś pozytywna informację o wynikach.
-
Poległem na całej linii .Nowy czysty system i taki sam efekt.Wszystko po staremu znaczy totalna klapa.Jutro tefon do v-na i zobaczymy co odpowiedzą.