Jkie są fabryczne świece do Sieny 1,2 chciałbym kupić nowe ale nie wiem czy czasami poprzedni własciciel nie wymienił na inne
To jest widok strony w wersji do druku
Jkie są fabryczne świece do Sieny 1,2 chciałbym kupić nowe ale nie wiem czy czasami poprzedni własciciel nie wymienił na inne
Proponuje zakupić NGK , Denso. W sklepie maja katalogi i dobiorą.
chciałbym konkretną odpowiedz na moje pytanie
Champion RC7BMC albo RC8BYC albo NGK BKR6EKC dla silnika 75,a dla silnika 16v NGK BKR6EKC lub Champion RC8BYC to wg. instrukcji z roku ok.2000.Pan z sklepu serwisu fiata zaproponował mi świece Champion RC8BYC ale w samochodzie od nowości są Champion RC7BMC [no no nieźle... 16 lat wiem, bo skontaktowałem się z poprzednim właścicielem ] teraz pytanie czym się różnią świece championa od siebie wiem że ceną te pierwsze ok.25 zł za szt.drugie 6 zł za szt. w serwisie przebitka pięciokrotna, NGK odpada
Champion RC8BYC lub NGK BKR6EKC.Skąd to uprzedzenie do NGK,zupełnie przyzwoita firma jeśli chodzi o elementy układu zapłonowego.
Świece champion*a różnią się ciepłotą.Gość z sewisu zaproponował b.dobre świece.
nie mam nic przeciwko świec NGK ,w ogóle nie znam się na świecach,do sprzętu typu kosa,kosiarka spalinowa stosuje Boscha bo na takie wymieniłem w tym sprzęcie i nareszcie wszystko działa a do Championa został sentyment jak jeździłem motocyklami chyba wtedy nawet nie było NGK, po za tym jak te którą mam w sienie wytrzymały 16 lat w tym 12 na gazie to inne dla mnie już nie istnieją.Druga sprawa to zastanawiam sie nad świecami do gazu chociaż te fabryczne działały z instalacją bez zarzutu tylko nie wiem jakie, gdzieś wyczytałem że najlepsze są jedno elektrodowa a te podane prze zemnie to dwuelektrodowe no i pytanie jak już champion to RC8BYC czy RC7BMC czy może inny