To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
pozar -
pozar
witam. pare dni temu w Bravie 2008 1.6 multijet zapalila mi sie dolna oslona silnika/Oslona ta jest od wewnatrz wyciszona czyms na wzor welny mineralnej lub czegos podobnego.Wydaje mi sie ze pozar powstal od katalizatora ,wersja pierwsza wykladzina zbyt blisko katalizatora lub druga dziura w katalizatorze i spadajace odpadki spowodowaly pozar.Po pozarze samochod jezdzi bez przeszkod.Moze ktos mial takie doswiadczenia.pozdrawiam
-
Wiesz co, ja zdejmowałem osłonę dolną silnika i tam nie ma żadnej substancji wełnopodobnej, czy czegoś takiego. W środku pokrywy dolnej-środkowej jest taka aluminiowa osłona, która przechodzi blisko wydechu. Plastik w tym miejscu by się stopił. Mnie się to aluminium przetarło i dociąłem sobie kawałek miękkiej blachy i przynitowałem do plastikowej osłony w miejscu ubytku. Sprawdza się lepiej niż oryginał :-)
-
witam.dziwna sprawa bo ja mam taka blache aluminiowa w okolicy katalizatora ale obok jest wyciszenie i ono sie zapalilo.wyciszenie w tym miejscu mija sie z celem ,moze jakas przerobka.Pozdrawiam
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
jeszcze raz ja,zauwazylem ze masz duza moc w samochodzie,musi nie zle zapieprzac.
-
Cytat:
Napisał
ribbono
jeszcze raz ja,zauwazylem ze masz duza moc w samochodzie,musi nie zle zapieprzac.
Nie wiem, jeżdżę przepisowo :D