1 załącznik(i)
Bravo 1.9 8V 2008r. a ecu 2001? Mozliwe?
Witam, 2 lata temu nabyłem fiata bravo od rzetelnej firmy handlującej autami z oryginalnym przebiegiem:) w sumie o firmie złego słowa nie znalazłem w necie a działa juz ładnych kilka lat. Bravo miało autentyczny przebieg 127000 wpisany na fakturze. Zrobiłem nim 30000 km i rozsypało się koło pasowe a ostatnio rozsadziło zawór egr. Zaspawałem go na próbe zanim założe nowy i chciałem wykasować błąd bo wywala "skontroluj silnik". Okazały się takie cuda. Ecu programming date 2001 r
Ecu iso code FD 86 C1 04 9D
Odometer 151065
Licznik 154000 czyli różnica dopuszczalna bo auto miało za niski profil opony (to rozumiem)
Odometer at last DPF replacement 150910 (czy to oznacza tylko wymiane dpf czy też wypalanie? Ja go nie wymieniałem a to by było ok miesiąca temu patrząc na przebieg:)
Przez program w tv "jak kupować, by nie być frajerem:)" zauważyłem dziurki w kierownicy świadczące o zdejmowaniu poduszki powietrznej. Auto przed zakupem było sprawdzane w ASO fiata w Poznaniu i mechanicy mówili że jest bezwypadkowe. Przez 2 lata kilku moich kolegów mechaników i blacharzy też wydało opinie że jest bezwypadkowe. po co więc ktoś poduche wyciągal?
Pytanie czy gdyby to bylo Ecu od np stilo to czy by pasowało?
Proszę o Wasze opinie i z góry dziękuję