To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup spawarki -
Zakup spawarki
Witajcie. Ostatnio wpadłem na pomysł zakupu własnej spawarki z racji kilku drobnych rzeczy do zrobienia, a nie lubię pożyczać narzędzi wiec jest okazja na zakup wlasnej. Chodzi mi o coś do domowego użytku lecz na pewno musi być to spawarka inwertorowa. Przeglądając aledrogo zauważyłem ze sporo jest spawarka firmy kraft. Miał ktoś z nimi kontakt ? A może ktoś może polecić jakiś sprzęt niedrogi i który będzie można za jakiś czas rozbudować o tig'a (o ile inwertorowa ogólnie nie są w standardzie do tego dostosowane po zakupie odpowiedniego przewodu). Za wszelkie pomysły z góry dzieki
-
Witam, może kup używaną firmową?
Pozdrawiam
-
Co prawda nie znam ich wyrobów dot. spawalnictwa firmy Kraft, ale ta firma kojarzy mi się racze z marką o średniej jakości.
Kup sobie Bester 151 lub mocniejszy model. Dobra firma to Sherman. Takie używają w warsztacie, który znam i nie maja z nimi problemów.
Jednak zakres cenowy to już 800-1100zł.
-
Daruje sobie zwykłego inwertera. Raczej poczekam i kupie polautomat z mig/mag i pewnie będzie to sherman lub pirotec. Nie ma co się bawić w pół środki
-
Cytat:
Napisał
kuba20227
Witam, może kup używaną firmową?
Pozdrawiam
Nie jestem przekonany czy to dobry pomysł. Wszystko fajnie jeśli sprzęt będzie działał przynajmniej kilka dobrych lat, a z używkami różnie to bywa.
Poza tym czy będzie miał wybór wśród używanych spawarek tak jak np. wśród samochodów?
Jeżeli Seth pisze, że nie lubi pożyczać narzędzi - przypuszczam, ze będzie chciał używać spawarkę przez długie lata. Ja osobiście zawszę wolę dopłacić
do rzeczy które kupuję - nawet choćbym miał się posiłkować kredytem. Moją Cromę też kupiłem niby "ponad stan" - bo posiłkowałem się kredytem bankowym
Ale jestem zdania że kupno w danym targecie samochodu najtańszego (mówię o używanym) to tzw. strzał w stopę.
-
Witam, jeśli temat aktualny to mogę odsprzedać inwertora kempi używana 1rok, w bardzo dobrej kondycji, za dobrą kwotę.
-
Postawiłem na polautomat spawalniczy. Chyba najlepsze rozwiązanie jeśli myśli się o spawaniu różnych materiałów
-
Też mi się tak wydaje. Słyszałem dobre opinie na ten temat.
-
Cytat:
Napisał
seth
Postawiłem na polautomat spawalniczy. Chyba najlepsze rozwiązanie jeśli myśli się o spawaniu różnych materiałów
Możesz coś więcej napisać o swoim zakupie, tez jestem na etapie kupienia migo-maga.