To jest widok strony w wersji do druku
-
Rozmiar Felg Przód Tył
witam mam pytanie.Otóz mialem maly wypadek i poszly mi 2 opony z przodu, posiadalem felgi 17 cali na oponach 205/40 cyz moge hezdzic dopoki, nie zakupie opon nowych na felgach z tyły wlasnie 17 cali na profilu 40 i szerokosci 205 a z przadu na felgach 15 cali szerokosc 185 i wysokosc 55, czy moge za to dostac mandat, chodzi mi o przebolenie paru dni odpoki ni eprzyjda nowe opony, z gory dzieki za odpowiedz
-
Wydaje mi się ze mandatu nie powinienes dostac jeśli masz te same opony na przedniej osi (rozmiar i model) to samo tyl
-
na przedniej osi mam identyczne opony na 15 cali felgach a na tyle mam 17 na tej samwj osi rowniez identyczne czyli opony i rozmiar na tej samej osi sie zgadzaja tylko rozni sie przod z tylem rozmiarem felg firma opon i rozmiarem opon
-
no to nie powinno byc mandatu. najwazniejsze ze masz identyko opony na jednej osi
-
nie ma na to przepisu raczej, najważniejsze zeby bieżnik był i nie wystawały poza obrys pojazdu. Za jazde na dojazdówce też ci dowodu nikt nie zabierze przecież ;p
-
Cytat:
Napisał
Grzesiek9393
nie ma na to przepisu raczej
słabo znasz kodeks.
Cytat:
Napisał
Grzesiek9393
Za jazde na dojazdówce też ci dowodu nikt nie zabierze przecież ;p
dojazdówka to sytuacja awaryjna, w normalnych warunkach na jednej osi masz mieć opony tego samego rozmiaru i rzeźby bieżnika. Inaczej mówiąc: takie same.
-
Nic nie bedzie byle by byly takie same na osiach. W razie czego powiesz o co chpdzi i nic nie bedzie.
Mandatu nie dostaniesz najwyzej dowod zatrzymaja :P
jak na przedniej bys mial 13a na tyle 20 ale rozmiary opon (wysokosc szerokosc) nie rozniliby sie wielce od siebie to tez nic by sie nie stalo. Tak jak pisal nawet na dojazdowce moglbys jezdzic tylko ze rozwalona opona w bagazniku i sciema dla gliniarzy ze przed chwila sie to stalo.