To jest widok strony w wersji do druku
-
Interfejs + program
Pytałem również na forum BBM, ale spytam również tutaj - może ktoś walczył z tematem i coś podpowie.
Poszukuję kogoś z forumowiczów kto posiada kabel do podłączenia się do Sieny/Palio i odpowiednie oprogramowanie?
Jest to jeszcze stary wtyk, przed OBD... generalnie nie do końca wiem czym tam się podpiąć. Kojarzę, że kiedyś było jakieś oprogramowanie pod DOS i kabel podłączany pod COM...
Read more: http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...#ixzz3pNVg6AxP
-
Cześć.
Z tego co pamiętam, to do interfejsu/kabelka usb-obd2 była podpinana przejściówka obd2-cośtamcośtam. No a dalej to soft typu MES. Przejrzałem listę samochodów w MESie to Palio jakieś tam znalazłem, Sieny nie znalazłem.
W Temprze kiedyś tam kiedyś, to właśnie była ta przejściówka obd2-wtyczka trzy pinowa. No i FES (teraz zwie się to MES). Ale szybciej było odczytać kody błędów poprzez zworkę w wtyczce i odliczanie mrugnięć kontrolki :D no ale podpiąć się już zworką to skrzynki biegów już się nie dało (był to automat) ;)
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
przemog666
Cześć.
Z tego co pamiętam, to do interfejsu/kabelka usb-obd2 była podpinana przejściówka obd2-cośtamcośtam. No a dalej to soft typu MES. Przejrzałem listę samochodów w MESie to Palio jakieś tam znalazłem, Sieny nie znalazłem.
W Temprze kiedyś tam kiedyś, to właśnie była ta przejściówka obd2-wtyczka trzy pinowa. No i FES (teraz zwie się to MES). Ale szybciej było odczytać kody błędów poprzez zworkę w wtyczce i odliczanie mrugnięć kontrolki :D no ale podpiąć się już zworką to skrzynki biegów już się nie dało (był to automat) ;)
Pozdrawiam.
Też mi coś takiego świta... ale to taka prehistoria, której w dodatku nie praktykowałem tylko gdzieś w teorii czytałem, że nie kojarzę niczego dokładnie ;-0
-
witam mam pytanko posiadam niebieski kabelek z przełącznikiem nie wiem jaki program sobie zainstalować jestem posiadaczem fiacika stilo proszę o pomoc z góry dzięki
-
-