To jest widok strony w wersji do druku
-
Biegi za lekko wchodzą?
Witam, mam taki problem ostatnio zauważyłem że biegi zaczęły bardzo lekko wchodzić. Wcześniej trzeba było użyć delikatnie siły a teraz jednym paluszkiem hmm. To zaczęło następować etapami
Coś się wyrobiło, może linki może wyrobiony lewarek? Samochód to punto 2 FL 1.2 8v
-
To masz wielkie szczęście. Przeważnie jest na odwrót tzn. biegi zaczynają wchodzić coraz ciężej...
-
Może i dobrze ale dla mnie jakoś za lekko, możliwe że lewarek zmiany biegów jest wyrobiony punto ma przejechane 120tys (przebieg autentyczny)
-
Mój lewarek w 1,2 16v wytrzymał 250 tysięcy. Biegi wchodziły mi czasem ciężko, ale linki na końcówkach w komorze się zacierały. Smarowałem silikonowym. Obecnie w Grande smaruje suchym z wurtha.
-
Tzn lewarek pewnie dalej działa bo przy tym przebiegu sprzedałem auto. Od nowości na jednym sprzęgle :)
-
250tys na jednym sprzęgle to nie lada wyczyn
Mnie dalej nurtuje co to może być hmm jakaś część musiała się wyrobić tylko jaka?
-
Cytat:
Napisał
adam01
250tys na jednym sprzęgle to nie lada wyczyn
Mnie dalej nurtuje co to może być hmm jakaś część musiała się wyrobić tylko jaka?
Korzystając z mego niewielkiego doświadczenia śmiem zasugerować, że linki zaczęły normalnie poruszać się w pancerzach. Takie zdarzenie to wielkie szczęście. Ja takiego nie miałem. Dokładne smarowanie po uprzednim czyszczeniu i smarowaniu pojawiło się w miarę normalne "wrzucanie" biegów, plus komplet uszczelniaczy w pokrywie "zmieniacza". Oby Ci tylko nie "wpadały" dwa biegi na raz - skrzynia powie pa, pa.
-
A jak mogą '' wpaść '' dwa biegi?
-
Psikacz do linek to podstawa jazdy w moich wszystkich Fiatach :) Święta prawda :) Teraz już założyłem osłonę pod silnik może coś lepiej będzie...
-
Cytat:
Napisał
adam01
A jak mogą '' wpaść '' dwa biegi?
Jeśli nie zadziałają prawidłowo rygle w pokrywie "zmieniacza" - to jest prawie niemożliwe bez dużego zużycia skrzyni, lub błędnego montażu. Stwierdzenie "dwa biegi na raz" może jest na wyrost, bo w większości przypadków wrzucasz jeden, a drugi częściowo się zazębia, tzw "blokowanie skrzyni" -ulubione zajęcie skrzyń ciągników Ursus 330 i 360, ale zdarza się i i innych pojazdach. Trochę powspominałem, ale dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość. Pozdrowienia