To jest widok strony w wersji do druku
-
Co jest z nawiewem?
Witam,
znów problem z fiatem ehh.. brava 1.8 konkretnie nawiew przejechałam około 20km zaparkowałam i stał samochód na słońcu max 20 minut potem odpalam nawiew na poziomie 2 i słychać jakby jakiś wiatraczek się kręcił konkretnie coś szeleści jakby liść z prawej strony od pasażera z moich domniemań gdzieś przy podłodze co to jest? Proszę o pomoc.
-
Masz filtr kabinowy? Jak nie wiesz to jest on w podszybiu po stronie pasażera.
Podnieś maske, po lewej stronie bedziesz mial klapke na dwie sruby. Odkręc je i zobacz - jak nie ma filtra to moze faktycznie jakiis lisc ci wpadl do wentylatora i teraz szumi. Z tego co pamietam to chyba nawet wirnik wentylatora tam widac wiec zobaczysz co i jak.
Pozdrawiam.
-
I tu może być pies pogrzebany filtra nie ma, jakoś nie było okazji zakupu. Przejrzę oczyszczę, odkurzę odkurzaczem mam nadzieje, że pomoże.
Pozdrawiam i dzięki.
-
W ostatecznosci mogą ci szumiec łozyska w silniku wentylatora, ale to juz na prawde musisz miec pecha. Szybciej faktycznie czegos ci nalecialo do wentylatora i teraz hałasuje.
-
Gdy jest na poziomie 0 jest cicho, a gdyby były te łożyska trzeba wymieniać wszystko?
-
Bo na 0 wentylator nie chodzi :D
Sprawdz na razie czy nie masz smieci - jak uznasz ze jest ok trzeba bedzie wyjąc wentylator. Wszystko jest za schowkiem. Jesli juz to pytanie czy sie oplaci wymieniac łozyska, skoro uzywany wentylator kosztuje ok. 50 zł:
FIAT BRAVA Z KLIMĄ WENTYLATOR OGRZEWANIA (5560247758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
DMUCHAWA WENTYLATOR FIAT BRAVA BRAVO MAREA (5565026689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
Wielkie dzięki za linki oby to były tylko paprochy bo to wnerwiające jeździć z takim szumem :)
-
Okazało się, że to były liście mnóstwo paprochów wszystko zostało odkurzone i założony filtr teraz powinno być ok ;-)